jászladány

2018.10.01. 12:17

A nagyközség legjelentősebb díját adták át a fesztiválon

Átadták a település díszpolgára díjat Jászladány legnagyobb ünnepén. A Ladány Napja programsora ez alkalommal is több száz helybélit vonzott szombaton. A programok között szerepelt a helyi művészeti csoportok, diákok bemutatója, illetve vendégül láttak országosan ismert előadókat is.

Banka Csaba

Baginé Gavaldik Lívia (balra) számára a Jászladány díszpolgára elismerést Bertalanné Drávucz Katalin polgármester adta át.

Fotó: Banka Csaba

A nagyközség legjelentősebb elismerése a Jászladány díszpolgára cím. Az elismerő díjat évről évre a Ladány Napja díszünnepségén adják át. Az önkormányzat döntése értelmében idén Baginé Gavaldik Lívia kapta ezt a címet, a község érdekében, szociális területen végzett több évtizedes kiemelkedő munkája elismeréseként.

A díjat Bertalanné Drávucz Katalin polgármester adta át.

Évről évre a rendezvény egyik leginkább látogatott programja a főzőverseny. Helyi intézmények munkatársai közül, illetve civil szerveztek tagjaiból verbuválódott csapatok már reggeltől megkezdték bográcsos ételeik, illetve sültjeik elkészítését.

Ebben az évben negyven csapat készítette el legjobb étkeit. A verseny fődíját egy helyi baráti társaságból létrehozott „Jópofa jászok” fantázianevű csapat vihette haza.

Baginé Gavaldik Lívia (balra) számára a Jászladány díszpolgára elismerést Bertalanné Drávucz Katalin polgármester adta át.
Fotó: Banka Csaba

Negyedik alkalommal szervezték meg a Ladány napja programjaként a Jászladányi pálinkamustrát. A településen élők, illetve a környékről érkezett pálinkafőzők összesen huszonöt különböző házi főzésű pálinkát ajánlottak a Jászsági Pálinka Lovagrend tagjaiból létrehozott zsűri számára.

A legjobbnak bizonyult, és ezzel Jászladány Pálinkája címet nyerte idén Göröcs László, Irsai Olivér szőlőből készült pálinkája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában