JÁSZJÁKÓHALMA

2018.10.12. 18:46

A polgárőrség és a lakosság is segítette a defibrillátor beszerzését

A polgárőr egyesület régi terve valósult meg nemrég azzal, hogy pályázati és állampolgári támogatásoknak köszönhetően defibrillátor készüléket vásároltak.

Illés Anita

A községben élők ezzel nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

– Sok évvel ezelőtt, egy május elsejei rendezvény biztosításakor bekövetkezett tragikus haláleset kapcsán döntöttük el, hogy amint lehetőségünk lesz rá, defibrillátort szerzünk be – mondta az előzményekről Kisbódi Gáspár, a polgárőr egyesület elnöke.

Többszöri sikertelen pályázat után idén végre eredményesek voltak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, a Nemzeti Együttműködési Alapból származó működési költségekre 500 ezer forint támogatást nyert el a civil szervezet. A szükséges önerőt az önkormányzat biztosította.

A megítélt összeg felét a polgárőrök szolgálati ruházatainak fejlesztésére fordították. A másik feléből pedig állampolgári támogatásokkal kiegészítve, defibrillátor életmentő készüléket vásároltak.

A polgárőrség elnöke hozzátette: további állampolgári segítségnek köszönhetően az eszközhöz szükséges tároló és kiegészítő tartozékokat, illetve egyéb egészségügyi felszereléseket is be tudtak szerezni a készülék hatékonyságának növelésére. Az új ruházatot és életmentő készüléket ünnepélyes keretek között november 17-én mutatják be és adják át a polgármesteri hivatal tanácskozótermében.

– A defibrillátort a polgárőrség szolgálati gépkocsijában helyezzük el. Amennyiben munkaidőben nincs aktív szolgálat, akkor a készülék szükség esetén a Fő úti gyógyszertárban lesz elérhető. Ezzel is növelni szeretnénk az elérhetőséget és hatékonyságot – tájékoztatott Kisbódi Gáspár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában