besenyszög

2018.10.13. 11:54

Átadták a besenyszögi utat

Több mint egy milliárd forintos hazai forrásból újult meg a 3225-ös Szolnok-Jászkisér összekötő út mintegy 7,5 kilométeres besenyszögi, valamint a 3224-es Szolnok-Tiszasüly összekötő út öt kilométeres szakasza.

Szilvási Zsuzsa

A szombati átadó ünnepségen Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes elmondta: a Komplex útfelújítási program első ütemében 69 milliárd forintból országszerte eddig 562 kilométer fő-, illetve mellékúti szakasz újult meg.

– A települések közötti, jobbára az egykori szekérutak nyomait követő úthálózat nem alkalmas a jelenkor forgalmi terhelésére. Ezeket az utakat gyakorlatilag újra kell építeni – hangsúlyozta Fónagy János.

A Besenyszög-Palotáson megtartott ünnepélyes átadáson a vendégeket Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. Mint mondta, térségünkben sosem volt még példa olyan mértékű útfelújításra, mint most.

Az idei elkészült beruházásokat a következő évben ugyanis újabb tíz szakasz felújítása követi. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere arra emlékeztetett, hogy a települések közötti összekötő utak minősége meghatározza az élet minden területét, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő pedig hozzátette: a körzet egyik legfontosabb, legrégebben várt útfejlesztése valósult most meg, amely azonban ezzel nem ért véget, hiszen a következő években egészen Jászkisérig megújul ez az út.

A beruházás részleteit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette, aki kiemelte: ezen a szakaszon több mint négy évtizede, 1977-ben történt utoljára jelentősebb felújítás.

A Szolnok-Jászkisér összekötő út közel 7,5 kilométeres besenyszögi szakaszának és a Szolnok-Tiszasüly összekötő út 5 kilométeres szakaszának teljes körű felújítása során pályaszerkezet csere történt.

A kivitelező többek között a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, új tartós burkolati jelek gépi-és kézi felfestéséről, a táblák és a szalagkorlát cseréjéről gondoskodott, továbbá kiemelt szegély építés mellett buszmegálló peronok készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában