CSERKESZŐLŐ

2018.10.03. 15:22

Határon túlról érkeztek a polgárőrök Cserkeszőlőre

Kárpátaljai és erdélyi polgárőrök vettek részt a határon túli polgárőröknek szervezett bűnmegelőzési szakmai napokon, Cserkeszőlőn.

Joó Zsuzsa

A járőrkutyás polgárőrök munkájával is ismerkedtek

Fotó: Beküldött fotó

Kecse László járási koordinátor elmondta: az első nap az ismerkedéseké volt. A másodikon a vendégek a polgárőrség életébe tekinthettek be. Aztán Tiszafüredre utaztak, ahol a Tisza-tavon komplex szimulált vízből mentési gyakorlatot mutatott be az OPSZ Vízi Polgárőr Tagozatának Tiszafüredi csoportja a társszervek (mentők, tűzoltók, rendőrök) együttműködésével.

A programhét másik kiemelkedő eseménye volt a Kunszentmártoni járás polgárőreinek jármű- és eszközbemutatója. Az esemény során a járás lovas és járőrkutyás polgárőrei is bemutatkoztak

A szemle befejeztével Tiszaföldváron, Cibakházán, Öcsödön és Kunszentmártonban közös szolgálatot láttak el a rendőrök a polgárőrökkel. Közben a vendég polgárőrök megfigyelhették a közös rendőr-polgárőr közbiztonsági és a közlekedési intézkedések végrehajtását, sőt, szemtanúi lehettek jogsértők elfogásának is.

A járőrkutyás polgárőrök munkájával is ismerkedtek
Fotó: Beküldött fotó

Az Erdélyből és Kárpátaljá­ról érkező polgárőrök elismerően nyilatkoztak a vízi mentési bemutatóról, „irigyelték” az itteni polgárőrök technikai ellátottságát, a lovas és kutyás tagozat hatékony működését, valamint a rendőrök és polgárőrök szakszerű, összeszokott, rutinos intézkedéseit.

A jogsértő személyek elfogásakor kiemelték az összehangolt, gyors, hatékony közös együttműködést a rendőrség és a polgárőrség között.

Kecse László szerint az ilyen irányú tapasztalatcsere nagyon hasznos és fontos mozzanata a határon túli és a helyi polgárőrök számára egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában