Tiszaföldvár

2018.10.04. 17:15

A parlament válogatottja vendégeskedett Földváron

A Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény futballpályáján szerepelt a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja. A hazai gárda egy jótékonysági program keretében látogatott el az iskolába…

Hartai Gergely

– Már tavaly szerettük volna megrendezni ezeket a mérkőzéseket. Most azonban a parlamenti futball válogatott Martfűn edzőtáborozott, s így programunk „koronája” lehet ez a mostani jótékonysági nap… – avatott be a földvári esemény hátterébe Magyar Zoltán.

A parlamenti válogatott szövetségi kapitánya a rendezvényen elmondta, több mérkőzést is játszanak az intézmény pályáin. – Az imént az iskola tanulóival futballoztunk, most pedig a megyei közszereplők csapata játszik a helyi tanárokkal. S ezután a parlamenti csapat a megyei közéleti szereplőkkel méri össze tudását – taglalta.

Majd hozzáfűzte, a jótékonysági eseményen az országgyűlés gárdája támogatásáról biztosította az iskolát. Másmilyen gesztust is tettek azonban a csapattagok.

– Egy maradandó egészségkárosodást szenvedett földvári futballista részére mezt fogunk átadni. Ezenfelül pedig abban állapodtunk meg a kerettel, hogy a jövőben őt és családját feltétlenül segíteni fogjuk – emlékeztetett Magyar Zoltán.

Megtudtuk, az egyik közismert sportszergyártó cég sportszercsomagot ajánlott fel az intézménynek, de írószergyártó vállalat is támogatja majd a diákokat.

A szövetségi kapitány ezután arról számolt be, minapi edzéseiken több nagy sporteseményre is trenírozták magukat. – A közeli edzőtábor jó felkészülést biztosított Erdélyre, ahol minden évben jótékony mérkőzésen veszünk részt.

– Ugyanakkor egy londoni összecsapásra is készülünk, hiszen nemsokára a brit parlamenti csapattal mérkőzünk meg. S bár néhány éve megvertük őket, most egészen biztosan szeretnének „revansot venni” – mosolyodott el a szakember.

– A legfontosabb, hogy a gyerekekről szól ez a mai esemény, akik nagyon várták már, hogy hírességekkel focizzanak! Ezzel együtt jó érzés számunkra, hogy iskolánk ezen a napon igazán megmutathatja magát – vette át a szót Szőke Katalin.

Az iskola intézményvezető-helyettese zárszavában kiemelte, külön öröm számukra, hogy rengeteg diák és szülő látogatott el a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában