MEZŐTÚR

2018.10.10. 10:30

Kutyaházakat kapott a mezőtúri állatmenhely

Igazán strapabíró, „rágásbiztos„ házikók sorakoznak a mezőtúri állatmenhely udvarán. Új lakói még a téli hideg beállta előtt elfoglalhatják kényelmes, meleg otthonaikat.

Szilvási Zsuzsa

Megérkeztek az új kutyaházak.

Fotó: Mészáros János

A Kóborka Túri Állatvédők Egyesülete által fenntartott, városszéli létesítmény folyamatosan fejlődik, s a kezdetekhez képest immár igazán komfortos, tetszetős környezet várja a gazdátlan kutyusokat. Az utóbbi hónapok során egy újabb udvart is kialakítottak a kutyák számára, így immár közel kilencven állat vár új gazdira náluk.

A működést pedig egy németországi partnerszervezet is támogatja.

A külföldi segítségnek köszönhetően néhány napon belül egy hatalmas, jól zárható konténer is érkezik a menhelyre. Ebben megfelelő körülmények között tudják majd tárolni a kutyaeledelt, most ugyanis a település központjában tartanak fenn számukra egy raktárt.

Mezőtúron egyébként még 2007-ben alapítottak közhasznú egyesületet annak érdekében, hogy jogi keretet adjanak korábban is létező, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül végzett tevékenységüknek. Legfőbb törekvésük, hogy az elhagyott, gazdátlan állatoknak menedéket nyújtsanak.

Megérkeztek az új kutyaházak.
Fotó: Mészáros János

Az adományok mellett jobbára az adókból felajánlott egy százalékokból élnek, s bizony, a kutyák szállítása, ivartalanítása, etetése igen sokat emészt fel. Az előírásoknak megfelelően, oltva, féregtelenítve, ivartalanítás után adják ugyanis örökbe a kutyusokat, s nyomon követik a további sorsukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában