TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2018.10.27. 12:15

LED-es technológiára cserélik a hagyományos lámpatesteket

Hamarosan, november 5–9. között szerelik fel azt az öt különböző lámpatestet a városban, amelyek közül kiválasztják majd a legalkalmasabbat a település közvilágításának tervezett korszerűsítésére.

Molnár-Révész Erika

A képviselő-testület nemrég arról döntött, hogy a hagyományos lámpatesteket LED-es technológiára cseréli, és ehhez négyszázmillió forintos banki hitelt vesz fel.

A hitelfelvételre vonatkozó kérelmet már beadta az önkormányzat, jelenleg kormányzati engedélyre vár, ezután van lehetőség a hitelszerződés aláírására, majd a közbeszerzési eljárásra.

A gyártókat előminősítik a közbeszerzés előtt, így a tervező által meghatározott helyekre próbaképpen öt különböző gyártmányú LED-es lámpatestet szerelnek fel. A próbaüzem alatt a megvilágítási értékeket mérésekkel ellenőrzik majd.

A tervezés során készült számítások szerint a közvilágítás korszerűsítése évente harminchatmillió forintos megtakarítást eredményez majd a város költségvetésének, vagyis az önkormányzat számításai szerint a megtakarítás fedezi majd a hiteltörlesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában