JÁSZBERÉNY

2018.10.23. 14:19

Színes guppikkal versenyeztek a tenyésztők

Nemzetközi guppi kiállításnak és versenynek adott helyet a jászberényi Állat- és Növénykert a hosszú hétvégén. Toma János szervezőtől megtudtuk, hogy tíz egyesületből 38 tenyésztő összesen 85 guppi párral nevezett a kiállításra.

Illés Anita

Nemzetközi guppikiállítás és verseny volt az állatkertben.

Fotó: Gémesi Balázs

A versenyzők német, szlovák, lengyel, osztrák, angol, román és magyar klubokból érkeztek. A színes díszhalak az akvarisztika iránt érdeklődők kedvencei. A bírák egy meghatározott leírás alapján, 13 sztenderd szerint pontozták a halakat.

Ez igen hosszan tartó munka, a 85 guppi párt ugyanis 5-6 órán keresztül értékelték. Ebben a Nemzetközi Guppi Szövetség előírásainak megfelelően öt bíró és Steve Elliott, a szövetség elnöke nemzetközi megfigyelőként vett részt. Magyarországon egyébként körülbelül harminc évvel ezelőtt volt hasonló kiállítás Tatabányán.

Nemzetközi guppikiállítás és verseny volt az állatkertben.
Fotó: Gémesi Balázs

Az Akvaristák Magyarországi Egyesülete néhány éve csatlakozott a Nemzetközi Guppi Szövetséghez és azóta dolgoznak a kiállítás hazai megrendezésén. A jászberényi Állat- és Növénykert együttműködő partnere volt a szervezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában