GALÉRIÁVAL

2018.10.04. 19:53

Új székházat kapott a Tiszafüredi Járási Ügyészség

Október 4-én, csütörtökön délután került sor a Tiszafüredi Járási Ügyészség új székházának átadására. Az ünnepségen jelen volt Dr. Polt Péter legfőbb ügyész és Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

Ujvári László

Dr. Polt Péter vágta át a szalagot

Fotó: Ujvári László

Az ünnepséget a Kiss Pál téren, a Városháza dísztermében tartották. Előtte lehetőség nyílt a szomszédos Béke téren található új székház bejárására.

– Az ügyészség életében egy új épület átadása mindig nagy jelentőséggel bír – köszöntötte a megjelenteket Dr. Varga Árpád főügyész. Évekkel ezelőtt országszerte felmérték, hogy az ügyészségek milyen körülmények között, milyen környezetben működnek.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség munkakörülményei a legsürgősebben megváltoztatandó besorolást kapták.

Dr. Polt Péter vágta át a szalagot
Fotó: Ujvári László

– Olyan munkakörnyezetben, ahol egy kis irodában öten dolgoznak, ott nehéz folyamatosan koncentrálni, pontos munkát végezni. A zsúfoltságon és a korszerűtlen munkahelyi környezeten egy új székházzal sikerült változtatni – szögezte le.

Az új épületet a bírósághoz a lehető legközelebb igyekeztek felépíteni. Végül a bírósági telek megosztása tűnt gazdaságos, valamint kézenfekvő megoldásnak. A tervek gyorsan elkészültek, két évvel ezelőtt 2016-ban kapták meg az építési engedélyt. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után 2017-ben indult az építkezés. Idén júniusában érkezett meg a használatbavételi engedély.

Országos jelentőségűnek nevezte a füredi avatóünnepséget Dr. Polt Péter legfőbb ügyész. Elmondása szerint, a döntésnél elsősorban nem gazdasági, hanem stratégiai szempontokat vettek figyelembe.

– Ezzel a beruházással megteremtjük a modern feltételeket, de pontos, magas színvonalú munkát várunk cserébe. Reméljük, hogy mindkettő egy időben valósul meg Tiszafüreden – fogalmazott.

Az új épületbe költözött járási ügyészség négy ügyészt, három ügyviteli és egy fizikai alkalmazottat foglalkoztat. Eddig az 1940-ben épült bíróság földszintjén működött, mindössze nyolcvanhat négyzetméteren.

Most jelentős előrelépés történt, ami a munkakörülményeket illeti. Minden kolléga külön irodában dolgozhat, megszűntek a munkát nehezítő körülmények.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában