MEZŐTÚR

2018.11.14. 18:30

Százhúsz álláskereső talált munkát a munkáltatói fórumon

Munkáltatói fórumot rendeztek a napokban Mezőtúron, melyen mintegy százhúsz álláskereső jelentkezett a meghirdetett munkákra. A rendezvény keretében az álláskeresők közvetlenül is tapasztalatokat szereztek a felkínált munkákról, a körülményekről, az elvárásokról és nem utolsósorban a bérekről.

Szilvási Zsuzsa

A rendezvény elsődleges célkitűzése volt, hogy a járási hivatal a mezőtúri járás területén tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozásokkal kialakított kapcsolatot szorosabbá tegye, új együttműködési formákat alakítson ki, valamint eredményesebbé tegye a munkáltatókkal való kapcsolattartást.

– Fontos feladatnak tekintjük a megye foglalkoztatási helyzetének javulását. Arra törekszünk, hogy szorosabbá tegyük a munkáltatókkal kialakult kapcsolatot. Ezt tanácsadással, támogatással, információk közvetítésével, valamint munkatársaink és a partnerek közötti kapcsolati háló működtetésével szeretnénk elérni – fogalmazott az eseményen mondott köszöntőjében dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott.

A fórumon ötvenkét munkáltató nyolcvanhét állásajánlatát ismerhették meg az érdeklődők, személyesen pedig tizenhét kis- és középvállalkozó kínálta aktuális munkalehetőségeit.

Rácz Péter Béla elmondta, az álláskeresők a nap folyamán nemcsak a munkalehetőségekről, de a járás foglalkoztatási osztálya által kínált európai uniós támogatási formákról, lehetőségekről, képzési ajánlatokról is tájékozódhattak.

A hivatalvezető kiemelte: javaslatokat is kaptak a képzési programok összeállításához annak érdekében, hogy az jobban alkalmazkodjon a helyi munkaerőpiaci igényekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában