Tiszafüred

2018.12.13. 16:19

Az óvodának ajándékozta alkotásait a fafaragó

A Bán Zsigmond Református Óvodának ajándékozta faragásait Végh József. Az alkotó nyolc faragáson örökítette meg a híres magyar mese, a Vuk szereplőit és jeleneteit.

Ujvári László

Balról Végh József, középen Fegyvernekiné Varga Erzsébet óvodavezető, jobbra Ozsváth János igazgató. Háttérben a sorozat néhány darabja.

Fotó: uj

December 13-án, csütörtökön délelőtt műsorral és ajándékkal fogadták az óvodások Végh Józsefet. Ozsváth János a Bán Zsigmond Református Általános Iskola és Óvoda igazgatója mondott köszönetet az önzetlen felajánlásért.

– Gyerek centrikus vagyok, negyven évig dolgoztam pedagógusként. Szeretek örömet okozni nekik, jó látni, mikor örülnek. Ez mindennél többet jelent számomra – magyarázta hírportálunknak a fafaragó.

– Református vagyok, nagyapám helyben és a megyében az egyház ügyvédje, valamint presbiter volt – indokolta a választást Végh József. Hozzátette: ha napi öt órát dolgozik rajta, akkor egy ilyen kép körülbelül két hétig készül.

Balról Végh József, középen Fegyvernekiné Varga Erzsébet óvodavezető, jobbra Ozsváth
János igazgató. Háttérben a sorozat néhány darabja.
Fotó: uj

Faragásai az óvoda folyosóján kaptak helyet, így aki belép az intézménybe mellettük halad el. Szülők és gyerekek egyaránt megcsodálhatják a színes alkotásokat.

Az adakozás nem áll messze Végh Józseftől, korábban a katolikus óvodának is ajándékozott egy sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában