EZ TÖRTÉNT 2018 MÁSDOIK FELÉBEN

2018.12.31. 16:00

Bűnügyi eseteket és bajnoki sikereket is feljegyezhettünk a második félévben

Mozgalmas év áll mögöttünk, a megyében is számtalan fontos történéssel. Most elérkeztünk a második félév legkiemelkedőbb eseményeihez.

Czakó Nóra

Az elmúlt esztendő első félévének főbb eseményeit pár napja elevenítettük fel hírportálunkon. Most az utolsó hat hónap megyebeli történéseit idézzük fel.

Július

Holtan találtak egy idős nőt zagyvarékasi otthonában. A nyolcvanhárom éves, egyedül élő asszony gyilkosát, akit egy helyszínen hagyott takaró buktatott le, pár nappal később fogták el. A 29 éves helyi férfi azonban némasági fogadalmat tett, így nehezítette a nyomozást.

Egy helyszínen hagyott takaró buktatta le a nyolcvanhárom éves zagyvarékasi hölgy gyilkosát
Fotó: Mészáros János

– Hatvannyolcadik életévében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Molnár Péter, Újszász polgármestere, aki tizenhat évig látta el a településvezetői feladatokat.

– Rabszállító járműből ugrott ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja. Nagy erőkkel keresték a férfit, akit néhány órával később Cegléden fogtak el.

– Mumifikálódott holttestet találtak egy szandaszőlősi tanya udvarán, de az áldozat kilétét nem tudták megállapítani. A furcsa halálesettel kapcsolatban azonban idegenkezűségre utaló nyomot nem talált a rendőrség.

Belefulladt egy nyolcéves kisfiú az Abony határában található Mikes-tóba. A gyermek a még kisebb testvéreivel, felnőtt nélkül játszadozva csúszott bele a gyorsan mélyülő tározóba.

– Az Országház kék társalgójába került az Öcsödön készült óriásszőnyeg. Az alkotás százötven négyzetméteres, huszonegy méter hosszú és több mint tíz mázsa. A tizenöt és fél millió csomóból álló szőnyeg elkészítéséhez másfél év, valamint hét szövőnő munkája kellett.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

– Tiszakürtnél, az M44-es út nyomvonalának leletmentő feltárásán a régészek olyan kútra bukkantak, amely egyedülálló egész Európában.

Augusztus

– Két jelentős nemzetközi sporteseménynek is otthont adott a megyeszékhely: az egyetemi és főiskolai kajak-kenu, illetve a negyvenkettedik katonai ejtőernyős-világbajnokságnak.

– Több száz oszló disznó tetemétől bűzlött Tiszaföldvár. Az állatok a helyi sertéstelepen hullottak el. A rendőrség környezetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Szeptember

Különleges nőgyógyászati műtétet hajtottak végre a Hetényi Géza kórházban. Szolnok az első vidéki helyszíne volt az új típusú beavatkozásnak, melyet Ungár László professzor és csapata végzett. Az eljárás lényege, hogy az előrehaladott méhnyakrák esetében is megtartják a méhet és a petefészket, így a beteg képes a későbbiekben is gyermeket szülni.

– Két, szolgálaton kívüli rendőr mentette meg annak a férfinak az életét, akit elgázolt egy személyvonat Törökszentmiklósnál. A szerencsétlenül járt férfi mindkét lábát térd felett amputálni kellett.

– Többszörösen minősített gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen azt a huszonhárom éves fiatalembert, aki korábban több késszúrással megsebesítette munkáltatója hatvanegy esztendős megbízottját, majd autóval többször is áthajtott rajta. Mindezt azért tette, hogy megszerezze tőle munkáltatója más üzleteinek bevételét, mely 963 ezer forint volt.

– Új gyárrészleget avatott szolnoki telephelyén a Béres Gyógyszergyár. Az átadáson jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is.

Október:

– A tiszaföldvári Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény futballpályáján rúgta a bőrt a Magyar Országgyűlés labdarúgó-válogatottja. A Kövér László házelnök vezette országgyűlési csapat egy jótékonysági program keretében látogatott el az iskolába.

– Felborult egy darus teherautó a szolnoki Kaposvári Gyula híd építkezésén. A gépkocsi emelőkosarában tartózkodó férfi a vízbe esett, de nem sérült meg. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást az ügyben ismeretlen tettes ellen.

– A Heineken Hungária Zrt. vezetősége úgy döntött, hogy mégis bezárja martfűi sörgyárát, immáron teljesen és végleg.

– Összeütközött egy betegszállító mikrobusz és egy tartálykocsi a 33-as út füredi szakaszán, a Húszöles út és az Óbuda út kereszteződésében. A betegszállító a tetejére borult. Hét utast súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. Egy ember már a helyszínen elhunyt, ketten pedig a kórházba szállítást követően vesztették életüket.

November:

– A mezőtúri születésű Nádházi István, vagy ahogy a szakmában ismerik őt, Moby és párja, Nagy Márta által vezetett pékség győzedelmeskedett a World Bread Award versenyen. Ez azt jelenti, hogy István és Márti süti Nagy-Britannia legjobb kenyerét.

– A Törökországban megrendezett szkander-világbaj­nokságról a szolnoki Kőváriné Ivánfi Brigitta világbajnokként tért haza. A Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központjának hivatásos katonája masters és szenior kategóriában is dobogós helyen végzett.

– Szolnokra látogatott a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő az Együtt-Egymásért Ifjúsági Klub meghívására.

– Elhunyt a kórházban az a 44 éves törökszentmiklósi mentőápoló, aki még június végén szenvedett súlyos sérüléseket egy halálos tömegszerencsétlenség során Szolnokon. Így háromra nőtt a baleset halálos áldozatainak száma.

– Valósággal elözönlötték a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai a Bige Holding Kft. szolnoki üzemét. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda veszélyes hulladék elhelyezésével elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése, illetve más bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

– Szolnok nyerte az ötvenezer fő feletti városok kategóriájában a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját. A versenyen további megyei sikerek is születtek: Arany Rózsa díjban részesült Jászfényszaru, Kisújszállás pedig elnyerte a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség elismerését.

Fotó: Beküldött fotó

– Magyarország, de talán egész Európa legmodernebb buszváróját adták át a mindösszesen kétezer-kétszázötven lakosú Cserkeszőlőn. A különleges berendezés nemcsak hűt és fűt, hanem ezeken túl még telefont is tölt, továbbá levegőt is tisztít.

– Fantasztikus eredménnyel zárta a Luxemburgi Gasztronómiai Világbajnokságot öttagú megyei csapatunk. A Kisújszállásról érkező Tóth László szakács artisztika kategóriában aranyérmet, Osztrovszky Ildikó zöldségfaragó két diplomát, Rékási Tibor szakács bronzérmet, a tiszaföldvári Erdős Hanna és Erdős Barbara, akik cukrász–artisztika kategóriában indultak, mindketten aranyérmet szereztek.

Fotó: Beküldött fotó

– Felrobbant egy turistagázpalack Szolnokon, a Daru utcai garázssor egyik garázsában. A robbanásban ketten súlyosan, egy ember pedig könnyebben sérült.

December:

– Aláírásgyűjtésbe kezdtek a jánoshidai lakosok, miután a falugyűlésen értesültek róla, hogy a 3A Takarékszövetkezet helyi kirendeltségét január elsejétől összevonják a jászalsószentgyörgyivel, amelynek következtében a hidai fiók bezár.

– Összeszólalkozott egy szolgálaton kívüli hivatalos személlyel, majd meg is ütötte vitapartnerét Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok és hatszoros világbajnoki ezüstérmes egykori birkózó egy berekfürdői hotelben. A rendőrség testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

– Molnár Diána lett az egyik bajnoka a Budapesten megtartott műkörömépítésből rendezett Európa-bajnokságnak. A kunszentmártoni ifjú hölgy a siletto (hegyes köröm) műkörömépítés profi díszítő-építő kategória győztese lett.

– Közel nyolcszázhúszmillió forintból befejeződött a 4-es főút négysávos, mintegy 5,4 kilométeres szakasza útburkolatának felújítása Szajolnál.

– A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság körözte azt a román állampolgárt, akit az ukrán határon fogtak el. A negyvenhét éves férfi az ország több településén, köztük Fegyverneken csalt ki pénzt trükkös módszerrel bolti eladóktól.

– A Jászság Népi Együttes lett a Fölszállott a páva Döntők Döntőjében a közönség szavazatai alapján a néptáncegyüttesek kategória győztese.

– Nagy felháborodást keltett Jászapátin, hogy ismeretlen megrongálta a Szent István parkban felállított kegyhelynél lévő Szűz Mária-szobrot. A rendőrök pár napon belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható huszonhárom éves helyi lakost. A férfi fel akart mászni a templomnál lévő lourdes-i barlang vasrácsán, hogy megszerezze a kegyhelynél lévő szobrok melletti aprópénzeket. A rács tetején azonban fennakadt, így az egyik szoborra támaszkodott, amely eldőlt és összetört.

– A Szolnoki Törvényszék informatikusa, Csirmaz Gábor Nehéz ügy című fotója nyert az Országos Bírósági Hivatal Fókuszban a bíróság című fotópályázatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában