GALÉRIÁVAL

2018.12.03. 19:50

Huszonhét méter magasan tornyosul Tetétlen felett az új glóbusz

Egy nyári vihar során komoly károk keletkeztek a tetétleni víztorony glóbuszán, ezért sürgetővé vált a tartály cseréje. A Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően egy lajosmizsei cég gyártotta le húszmillió forintért az új, 50 köbméteres glóbuszt.

Szoljon.hu

A település temploma mellett áll az új torony.

Fotó: Mészáros János

A szerelés és a beüzemelés idejére egy földön elhelyezett víztartályból biztosítják a falu folyamatos ellátását, és néhány napon belül már az új toronyból juthat el az ivóvíz a lakosokhoz – tudtuk meg Pásztor Imrétől, a település polgármesterétől.

Szombaton reggel először leemelték a sérült tartályt, majd helyére tették az újat. Egy szolnoki cég daruja segített a magasba emelni az új szerkezetet, amelyet erős csavarokkal rögzítettek a szárához. A település új víztornyának csúcsa 27 méter magasan van.

Időközben egy másik beruházás is zajlott a vízmű környékén, ugyanis új, 6 méter széles, szegőkővel ellátott aszfaltutat is kiépítettek a területen.

Felvételeink az új glóbusz beemelését örökítették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában