JÁSZKISÉR

2018.12.21. 18:39

Huszonkilencedik alkalommal adták tovább a régi gyermekjátékokat

A népi hagyományok átörökítése közel három évtizede száll generációról generációra Jászkiséren.

Illés Anita

Immár huszonkilencedik alkalommal szervezték meg december 8-án az „Apáról – fiúra” népi gyermekjátékok közösségi bemutatóját a Művelődés Házában.

A hagyományőrző rendezvényen tizenkét iskolai és óvodai csoport előadását láthatták az érdeklődők, ezúttal száznyolcvanöt gyermek lépett színpadra. A bemutatót Balogh György, a Művelődés Háza igazgatójának köszöntőszavai nyitották meg.

A régi szokásokat felelevenítő programra nemcsak jászkiséri gyerekek jelentkeztek, hanem Jászladányról is érkeztek iskolások. A fellépők népi gyermekjátékokat, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományokat jelenítettek meg a színpadon különböző jelenetekkel, dalokkal, versekkel és tánccal.

A rendezvény megálmodója a Csete Balázs Honismereti Egyesület. Egy jó cél érdekében évről évre összefognak a művelődési házzal, az önkormányzattal, az általános iskolával, hogy a népi játékok értékeit, a régi szokásokat átadják a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában