SZOLNOK

2018.12.08. 07:45

Lyukas a Varga épületének födémje, de nem balesetveszélyes

Hiányzik a mennyezet egy darabja a szolnoki Varga Katalin Gimnázium tetőterében – kapott szárnyra a hír több internetes portálon is.

Joó Zsuzsa, Szilvási Zsuzsa

Molnár László igazgató hírportálunknak elmondta, másfél hónappal ezelőtt egy próbafúrást végeztek az épület tetőterében – azon a szinten, ahol egyébként a könyvtár működik. A fúrással arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire terhelhető a könyvtár helyisége, és főleg milyen technikával kell majd felújítani a födémet.

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően ugyanis jövőre leveszik a tetőt, és megerősítik a födémet az épületen. Az igazgató hozzátette: a próbafúrás közben-után sérült meg a plafon, és keletkezett rajta egy nagyobb lyuk, ezt a hibát azonnal jelezte a tankerületnek.

Jobb híján az iskola vezetősége pár hete maga oldotta meg ideiglenesen a helyzetet: egy állvánnyal kitámasztotta a megsérült mennyezetet, az érintett területet pedig bójákkal kerítették el. Szerencsére az eset egy üres, semmire nem használt tetőtéri épületrészben történt.

Azt azonban az iskola vezetője elismerte, az állvány és az elkerítés nem megoldás, mindenképpen és minél hamarabb el kell hárítani a balesetveszélyes állapotot, ami jelenleg egy „csúnya szégyenfoltja” a gimnáziumnak.

– Valóban, a gimnázium felújítási munkái miatt végeztek statikai próbafúrásokat a mennyezeten, ekkor keletkezett ez a lyuk – erősítette meg Szutorisz-Szügyi Csongor, a fenntartó Szolnoki Tankerület igazgatója.

– Miután az intézmény igazgatója jelezte nekünk a problémát, kértük a kivitelezőt, hogy mielőbb állítsa helyre. Sajnos ez mostanáig még nem történt meg, de remélhetőleg mielőbb sor kerül rá.

A tankerületi igazgató hangsúlyozta ugyanakkor, hogy balesetveszélyről nincs szó, a területet megfelelően körbekerítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában