SZOLNOK

2018.12.16. 20:00

Sikert sikerre halmoznak az ügyes szolnoki lányok

A közeljövőben második házibajnokságát rendezi a szolnoki RúdSport és Légtorna Stúdió, ahol a bemutatott koreográfiát egy neves szakemberekből álló zsűri bírálja majd. A lányoknak nem ez az idei egyetlen megméretése, több országos versenyen is részt vettek, ahonnan minden esetben éremmel távoztak.

Hutter Zsófia

A rúdsport akrobatikus, nőies és látványos edzésforma, egyre többen űzik magas szinten

Forrás: Beküldött fotó

– Az idei házi bajnokság már komolyabb lesz, ugyanis egy általam megírt szabályzat szerint kellett összeállítani a kűröket, illetve a dobogós helyezettek értékes nyereményben részesülnek majd – kezdte Kozma Nikolett edző, a stúdió tulajdonosa.

– Tavaly a lányok szabadon dönthettek a verseny-koreog­ráfiájukról, így ösztönöztem őket, hogy kipróbálják magukat egy ilyen helyzetben. Úgy gondolom, elérte célját, ugyanis ezt követően többen neveztek az országos bajnokságra is – mondta az edző.

– Az idei házibajnokságunk színvonalát bíróink, Marosvölgyi Noémi, Bartos Kriszta és Monica Ramona Vasilescu emelik. Ők a verseny végén egy-egy workshoppal is készülnek.

Kozma Nikolett elárulta, aki egyszer rudas lesz, az előbb-utóbb kipróbálja a légtorna különböző ágait is. A legnépszerűbbek között van például a karika.

– Elég könnyen a szerelmeseivé válhatunk, így történt velünk is – mondta. – Elképesztően jó hangulat van a karika légtorna óráimon, mindenki extra feltöltődéssel megy haza. Ez pedig egy nagyon jó visszaigazolás is számomra – árulta el az edző.

A rúdsport akrobatikus, nőies és látványos edzésforma, egyre többen űzik magas szinten
Fotó: Beküldött fotó

Ahogy az is, hogy egyik tanítványa, Szabó Lilla Laura amatőr karika légtorna kategóriában aranyérmet szerzett a Pole & Aerial – légtorna karika és rúdfitnesz kupán.

– Kell ennél több? Nagyon büszke vagyok! – mondta Kozma Nikolett.

Azonban a stúdió sportolói nem csak ezzel az arannyal büszkélkedhetnek. Az idei Rúdsport Magyar Bajnokságon 40+ amatőr kategóriában bronzérmet szerzett gyönyörű koreográfiájával Bámerné Lentsch Mónika, erőteljes versenygyakorlata ezüstöt ért elit gyermek kategóriában Jakab Zójának és Kozma Nikolett profi női egyéni kategóriában hozta el az aranyat.

Zakar-Somogyi Adrienn is hasonlóan jól teljesített, ő a legmagasabb kategóriában végzett az első helyen a Szlávy Eszter Rúdsport Akadémia versenyén.

– Szeretném megemlíteni a többi versenyzőt is, akik helyezést ugyan nem értek el a bajnokságon, viszont rengeteg, majd féléves munkájuk volt benne. Ők Tamás Edina, Rimóczi Orsolya, Nagy Fanni és Murányi Nóra Vivien.

Jövőre sem állnak le

Kozma Nikolett elárulta, ahogy eddig is, úgy a jövőben is igyekeznek minél több versenyen részt venni.

– A 2019-es RúdSport Magyar Bajnokságon is ott leszünk április végén – mondta az edző. – A lányok januártól kezdik, én viszont már most a felkészülési időszakban vagyok, ugyanis elit női egyéni kategóriában indulok majd, ami kvalifikál a világbajnokságra.

– Emellett régi nagy álmom párosban versenyezni, amihez végre megtaláltam a hozzám illő társat. Kölcsönösen bízunk egymásban, azonos a magasságunk, testfelépítésünk, és nagyon hasonló erőnléttel bírunk. Ő Murányi Zsaklin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában