GALÉRIÁKKAL

2019.01.24. 19:46

Három felújított általános iskolát is átadtak a megyében

Mostantól XXI. századi körülmények között pallérozódhatnak a tanulók Kunhegyesen, Abádszalókon és Tomajmonostorán. Január 24-én a térség három településén is átadták a felújított, korszerűsített oktatási intézményeket.

Ujvári László

Először a Kunhegyesi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola átadóünnepségére került sor. Kovácsné Lázár Elvira intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Kissné Soós Ágnes, a Karcagi Tankerületi Központ szakmai igazgató-helyettese ismertette a beruházást.

Ünnepi műsort adtak a kunhegyes iskola tanulói, sőt, még egy látványos sportbemutatót is rögtönöztek.

– Mindig nagy öröm, mikor egy intézmény megújul, főleg ha az egy általános iskola. Egy olyan hely, ahol gyermekeink töltik mindennapjaikat, tanulnak és fejlődnek – osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

– Nagyot sikerült előrelépni, de sok még a munka. Olyan ez, mint amikor egy kisgyermek megtanulta a leckét, de nem mondhatja el, hogy már mindent tud – fogalmazta meg a hétköznapi hasonlatot.

Látványosan megújult az abádszalóki Kovács Mihály Általános Iskola. Parázsó Katalin, intézményvezető köszöntője után az iskolai diákjainak műsora következett.

– Közel hetvenmillió forintot fordíthattunk az intézmény fejlesztésére. Ezek négy területet ölelnek fel. Feltétlenül szükség volt egy tornaszoba kialakítására, sikerült új taneszközöket beszerezni – ismertette Kissné Soós Ágnes a tankerület szakmai igazgató-helyettese.

Emellett szükséges volt a régi gázkazánok cseréje és teljesen lecserélték az épületegyüttes ereszcsatorna-hálózatát.

Ötvenkilencmillió forintból korszerűsödött a százhuszonöt éves múltra visszatekintő Tomajmonostorai Általános Iskola. A korábbi elektromos hálózat már elavult, most elkészült a teljes hálózat cseréje. Kiépítették az intézmény tartalékvilágítását, menekülési irányokat jelző kijáratmutató lámpatesteket helyeztek fel.

Felújították a mosdókat, az épület pedig festést kapott. Megújult az iskolaudvar is, egy rekortán futópálya kiépítése is megtörtént.

A felújításokról korábban itt írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában