tiszaszőlős

2019.01.20. 16:30

Néhány beruházás az idei évre tolódott

Hitel és adósság nélkül működik az önkormányzat – ezt már Tiszaszőlősön is elmondhatják magukról.

Ujvári László

– A tavalyi évet a pályázatok tükrében érdemes értékelni, hiszen erről szólt 2018. Vannak olyan projektek, melyek már közbeszerzés előtt állnak, és vannak, melyek bürokratikus vagy műszaki okok miatt az idei évre tolódtak – összegzett Kerekes András. A kétezer lelkes Tiszaszőlős polgármestere elmondta: kevés a szakember, nehéz kivitelezőt találni. Például konyhatechnológust, aki közreműködne a háromszáz adagos konyha kialakításában.

Tavaly év végén huszonötmillió forint támogatást kaptak az iskolai sportcsarnok öltözőinek és kiszolgálóhelyiségeinek felújításához. Emellett megújult a községháza épülete, jelentős beruházás érintette az iskolát is. Folyamatban van a település csapadékvíz-elvezető rendszerének bővítése. Ennek látványos elemeként a Fő út mellett egy záportározót építenek.

– Jó évet zárt a közmunkaprogram, sokan átkerültek az elsődleges munkaerőpiacra – részletezte Kerekes András, aki kiemelte, hogy idén szeretnék erősíteni a helyi civil szférát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában