VIDEÓ+GALÉRIA

2019.01.14. 11:26

Országos Postagalamb Kiállítást rendeztek Tiszafüreden

Ezer postagalamb, még több látogató. Hétvégén Tiszafüreden rendezték meg az országos postagalamb-kiállítást, ez volt a hatvanharmadik alkalom. A galambmustrán részt vett a magyar postagalambsport színe-java.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Zsúfolásig megtelt január 12-én a Benedek Gábor Városi Sportcsarnok. Az ország minden pontjáról, sőt még a környező országokból is érkeztek galambászok, kiállítók, érdeklődők a nagy eseményre.

Nem csak nézegetni lehetett a díjazott és benevezett postagalambokat. A galambászok beszélgettek, tapasztalatot cseréltek, de akár adni-venni is lehetett a madarakat.

– Kiváló alkalom ez arra, hogy az országból sokfelől ide érkező tenyésztők megbeszéljék az ügyes-bajos dolgokat. Jó lehetőség a tapasztalatcserére, ami azért fontos, mert a galambászat egy összetett elfoglaltság. Inkább egymástól, mint a saját kárunkon tanuljunk – mondta hírportálunk kérdésére az egyik érdeklődő.

Péter Imre Baranyából érkezett, csak azért jött Tiszafüredre, hogy olyanokkal találkozzon, akikkel máskor nem lenne lehetősége.

– Sok kiállításon jártam már, de ennyi galambot még nem láttam egyszerre. Ráadásul szebbnél szebb jószágokról beszélünk – fogalmazott.

Idén több mint ezer-ezerkétszáz galambot mutattak be a Tisza-tó-parti kisvárosban. A hazai kiállítókhoz külföldiek is csatlakoztak. Például – a teljesség igénye nélkül – Szerbiából, Belgiumból, Németországból, Szlovákiából és Romániából. A kétnapos kiállításra ezres látogatóközönséget vártak. Információink szerint körülbelül ötezren fordultak meg ez alkalomból Tiszafüreden...

 

– Közel negyven tagszövetség van Magyarországon. Mindenki elhozza ide a galambjait, hogy bemutassa. Ezerkétszáz galamb látható, ebből körülbelül ezer árusítható is – magyarázta id. Hegyi György szervező, a tiszafüredi R-17 Postagalamb Sportegyesület elnöke.

A rendezvényt a Magyar Postagalamb Sportszövetség elnöke, Bárdos István, Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Ujvári Imre polgármester nyitotta meg. Utóbbi örömét fejezte ki, hogy ilyen nagy közönséget megmozgató, színvonalas és jelentős programnak adhat helyet Tiszafüred.

– Örömmel láttam, hogy a Magyar Postagalamb Sportszövetség nagy gondot fordít arra, hogy ezt a sportot minél szélesebb körben népszerűsítse a fiatalok körében. Az utánpótlás-nevelés sikerének biztató jele, hogy a díjazottak között gyermek galambászok is voltak – reagált kérdésünkre a városvezető.

Több kategóriában osztottak díjakat. Szakmai zsűri vizsgálta és értékelte a nevezett galambokat, például sport és standard osztályban. Az olimpiai kritériumoknak megfelelő postagalambok nemzetközi porondon bizonyíthatnak.

A 36. posta­galamb-olimpia január 25. és 27. között lesz a lengyelországi Poznańban.

Szombaton este pedig díjkiosztóval egybekötött galambász bált tartottak háromszáz tenyésztő és érdeklődő részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában