TISZAFÜRED

2019.01.03. 11:28

Rekordévet zárt a füredi kajak-kenu sportegyesület

Rekordévet zárt 2018-ban a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület. Soha ennyi pontot még nem gyűjtöttek egy idény alatt. Ráadásul az eddigi legelőkelőbb helyen végeztek a hazai egyesületi ranglistán. Neves klubokat sikerült megelőzniük, több versenyzőjük is a nemzeti válogatott tagja.

Ujvári László

A tiszafürediek az eddigi legelőkelőbb helyen végeztek a hazai egyesületi ranglistán.

Forrás: Beküldött fotó

Február közepén a tiszaújvárosi Héraklész fizikai felmérővel indult az idei versenyszezon a tiszafüredi kajakosoknak. Ekkor még nem sejtették, hogy a 2017-es esztendő sikereinél is nagyobb eredmények várnak rájuk. Kilenc kemény hónap és két tucat verseny, számos első és dobogós hely az idei mérlegük.

– A két szárazföldi erőpróba között huszonhárom hazai és nemzetközi kajak-kenu versenyen képviselték Tiszafüredet és Magyarországot az egyesület versenyzői. Örömünkre szolgál, hogy Tiszafüred adott otthont az Észak-Magyarország Régió Eszkimó-Indián Játékoknak – mondta hírportálunknak Virág Tibor, az egyesület elnökségi tagja.

Az utánpótlásedző hozzátette: ugyancsak a Tisza-tó fővárosában rendezték a kölyök korosztály őszi régiós válogatott edzőtáborát.

A bajnoki pontversenyben az eddigi legtöbb, négyszázhetven és fél pontot gyűjtöttek a fürediek.

Ez a honi szövetség százhatvanhárom tagszervezete közül a tizedik helyre repítette a Tisza-tavi egyesületet. Az eredmény egyedülálló a klub négy ­évtizedes történetében. Figyelemreméltóbb adat, hogy negyvennégy érvényes versenyengedéllyel a harmincötödik helyen végeztek, ami a versenyzői létszámot illeti.

– Külön szeretném kiemelni az évek óta remekelő 2002–2003-as születésű, még serdülő lánycsapatot. Ők a második helyen végeztek az ifjúsági lányok mezőnyében – hangsúlyozta a tréner.

A City-Gas Tiszafüredi KKSE olyan tagszervezeteket utasított maga mögé, mint az MTK (11.), a Csepel (12.), az FTC (13.) vagy éppen a Szolnok (14.).

A tiszafürediek az eddigi legelőkelőbb helyen végeztek a hazai egyesületi ranglistán.
Fotó: Beküldött fotó

Az országos bajnokság versenyein összesen tizenkét arany-, hat ezüst-, valamint huszonhét bronzérmet nyertek a versenyzők. A hazai megmérettetéseken felül sokan nemzetközi versenyeken is hajóba ülhettek.

– A tizenhét éves Kiss Erik például rajthoz állt a felnőtt parakajak-válogatott tagjaként Szegeden, a világkupán, Belgrádban, az Európa-bajokságon. Sőt, ott volt a Portugáliában megrendezett világbajnokságon is – említette Viárg Tibor.

Hozzátette: a serdülőkorú Fülöp Fatime, Kulcsár Csenge, Párdi Viktória, Szabó Lili négyes az olimpiai reménységek versenyén, Poznanban képviselte hazánkat.

Az idei év egyik legnagyobb eredményét az jelenti, hogy hat tiszafüredi fiatal került be a 2019-es országos válogatott keretekbe.

A felnőtt parakajak-válogatott tagja Kiss Erik, az ifjúsági kajakcsapat keretében találjuk Fülöp Fatimét, Kulcsár Csengét, Pető Adélt és Purzsinszki Gábort. Továbbá a serdülő kajakválogatott keret tagja lett Csengeri Evelin.

– Megújult az egyesületünk vízi telepe, köszönhetően a honi szövetségtől kapott támogatásoknak. Így a fiatalok méltó körülmények között végezhetik az edzésmunkát, és készülhetnek a következő szezonra – jegyezte meg az egyesület trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában