SZOLNOK

2019.01.27. 10:26

Remélik, hogy újabb öt évre megkaphatják a Hild Viktor úti épületet

Január 31-edikével lejár a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének a szolnoki önkormányzattól bérelt Hild Viktor úti épületének bérleti ideje.

Munkatársainktól

A Hild Viktor úti Elemi Rehabilitációs Központ fontos tere az egyesületnek. Remélhetően a közgyűlés a szervezet számára újabb öt évre meghosszabbítja a helyiséghasználatot.

Fotó: Csabai István

Az önkormányzati bérlemény öt éve van használatban a civil szervezetnél. Az újabb öt évre szóló megállapodásról majd a februári, de valszónűbb, hogy a márciusi közgyűlés fog érdemben tárgyalni.

– Természetesen örülnénk, ha újabb öt évvel meghosszabbítaná a város a bérleti szerződést – szögezte le Pesti Zoltánné, a megyei egyesület elnöke.

– Rettentő szükségünk van arra a helyiségre, hiszen a nálunk regisztrált vakok és gyengénlátók itt végzik a mindennapos elemi rehabilitációs tevékenységüket. A gyógypedagógusok a látássérültjeinknek itt adják vissza a „kézzel fogható látásukat” – magyarázta az elnök a rehabilitációs helyiségük szükségességének fontosságát.

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének a tavalyi igen tartalmas és előremutató éve volt. Az elmúlt esztendőben készült el az az oktatóterem, melyet a szervezet alakított ki a Móra Ferenc úti irodában. A korábban ügyfélszolgálatként működő helyiség ma már a kimondottan látássérültek számára indított informatikai tanfolyamoknak ad helyet.

A Hild Viktor úti Elemi Rehabilitációs Központ fontos tere az egyesületnek. Remélhetően a közgyűlés a szervezet számára újabb öt évre meghosszabbítja a helyiséghasználatot.
Fotó: Csabai István

A helyi látássérülteknek addig Budapestre kellett menniük, ha számítógép-használatot akartak tanulni. Ugyancsak tavaly kapott új külsőt és belsőt az egyesület Szántó körúti épülete, ahol adminisztratív munkákat végeznek a kollégák – számolt be a történésekről Pesti Zoltánné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában