kunszentmárton

2019.01.10. 14:40

Rengeteg a szemét a hulladékgyűjtő szigetek körül, állandó a probléma

Visszatérő problémát jelent Kunszentmártonban a hulladékgyűjtő szigetek körüli területek elhanyagolt állapota.

Joó Zsuzsa

Olyannyira, hogy a képviselő-testület legutóbbi ülésén napirendre is vette ezt a témát. Elhangzott: a legnagyobb gondot az jelenti, hogy folyamatosan telítettek a hulladékgyűjtők.

Tovább nehezíti a problémát, hogy a lakosok a gyűjtők mellé egyéb kommunális, háztartási és veszélyes hulladékot is elhelyeznek. Bár a város belterületén tizenöt darab hulladékgyűjtő sziget található, továbbá Csenged, Istvánháza és Kungyalu településrészen is vannak szigetek, ezek kevésnek bizonyulnak. Főleg, ha a hulladékszolgáltató nem üríti túl gyakran a konténereket.

Bár a hulladékgazdálkodási közszolgáltató INNO-SZOLNOK Nonprofit Kft.-hez rendszeres kéréssel fordul a hivatal ez ügyben, az elhangzottak szerint ők igen lassan reagálnak rá. Így sokszor a városgondnokság, mint közterület-fenntartó maga takarítja ki a szigetek környékét az önkormányzat kérésére. Természetesen ez hosszú távon nem megoldás, ezért tárgyaltak most is az ügyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában