renoválás

2019.01.29. 10:26

Tavasszal megkezdődhet a rékasi Zagyva-híd felújítása

Idén tavasszal megkezdődhet Zagyvarékas igencsak leromlott állapotú Zagyva-hídjának felújítása. Sokáig kérdéses volt pedig, mi lesz a híd sorsa, hogyan oldja meg az önkormányzat e nagyszabású renoválási feladatot.

Kovács Berta

A műtárgy állapotát korábban szakemberekkel mérették fel, a múlt év elején kapta meg az önkormányzat a szakvéleményt, melyből kiderült, a vizsgálat olyan rejtett szerkezeti hibákat is feltárt, melyek kívülről nem látszottak.

Az önkormányzat a híd felújítását az adósságkonszolidációs minisztériumi támogatásból tervezte megoldani a belterületi utak javításával együtt, ám az összeg e célra fordítható részéből csak az alsó szerkezeti elemek felújítására futotta volna.

Jánosi József polgármester most arról számolt be, mégis megkezdődhetnek idén a nagyszabású munkálatok, kormányhatározat született ugyanis arról, hogy megkapják a szükséges támogatást.

A felújítás várhatóan márciusban indul, a Kötivízig és az Országos Vízügyi Főigazgatóság közös projektjében zajló árvízvédelmi gátfelújítással párhuzamosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában