TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2019.01.05. 15:20

Tizenkét évvel nyugdíjazása után kapott díjat Pócs Andrásné

Bár 2002-ben hivatalosan nyugdíjazták, utána még évekig segítette a várost gazdálkodási feladatai­ban. Volt munkatársai szerint a precizitás mellett mindig az emberközpontúságot tartotta a legfontosabbnak. Pócs Andrásné maradandót alkotott Törökszentmiklós közigazgatásában. Olyannyira, hogy ennyi év után sem felejtették el munkáját. Idén megkapta az önkormányzattól a Törökszentmiklós Emlékérmet.

Molnár-Révész Erika

A város és annak társadalmi életének fejlesztése területén végzett több évtizedes kiváló szakmai munkája elismeréseként Törökszentmiklós Emlékérem díjat kapott Pócs Andrásné Vermes Ilona nyugalmazott köztisztviselő a város napján

Fotó: Annus Tímea

„Kedves, vidám alaptermészete mellett rendelkezett mindazon vezetői erélyekkel, amely a hatékony munka alapját képezte. Határozott egyéniség, de humánus, segítőkész ember volt mindig, aki nem tévedt el a bürokrácia útvesztőiben. A munkatársai tisztelték, szerették, elismerték és tudták, hogy mindig számíthatnak rá, kiállt mellettük” – áll egyebek mellett méltatásában.

Pócs Andrásné több évtizedet tevékenykedett a város közigazgatásában, a gazdasági osztály vezetőjeként és aljegyzőként is dolgozott. A nyugállományú köztisztviselőnek a Város Napján adta át az önkormányzat a Törökszentmiklósért Emlékérmet.

– Nagyon meglepődtem, hogy megkaptam ezt a díjat. Ahhoz képest, hogy tizenkét év telt el azóta, hogy teljesen megszakadt a kapcsolatom a közigazgatással, és mégis, ennyi idő távlatából rám gondoltak, nagyon nagy megtiszteltetésnek éreztem ezt – mondja meghatódva a díjazott.

Pócs Andrásné 1964-ben kezdte a munkáját pénzügyi előadóként, később folyamatosan képezte magát. 1986-tól a gazdasági osztály vezetője lett, és maradt a rendszerváltás után is, emellett 1995-től az aljegyzői feladatokat is ellátta.

– Azt gondolom, ez volt az az időszak az életemben, amikor a legjelentősebb két feladatot láttam el. Igyekeztem arra törekedni, hogy a közigazgatásra úgy tekintsenek a lakosok, hogy az ő érdekükben vagyunk és az ő gondjaikat, bajaikat a nekik megfelelő módon el tudjuk végezni. A legnagyobb kihívás a rendszerváltást követő időszak volt, ami nem volt könnyű helyzet a közigazgatásban.

– Megtiszteltetés volt, hogy az akkori testület továbbra is engem bízott meg a gazdasági osztály vezetői feladataival. Mindig az emberközpontú ügyintézést tekintettem feladatomnak, ahol tudtam, segítettem a kollégáimnak. Igyekeztem a különböző intézmények vezetőivel jó kapcsolatot kialakítani, hiszen a város pénzügyi feladatai is hozzám tartoztak – emlékszik vissza.

A város és annak társadalmi életének fejlesztése területén végzett több évtizedes kiváló szakmai munkája elismeréseként Törökszentmiklós Emlékérem díjat kapott Pócs Andrásné Vermes Ilona nyugalmazott köztisztviselő a város napján
Fotó: Annus Tímea

Pócs Andrásné 2002-ben ment nyugdíjba, de még utána is évekig segítette a város munkáját mint szaktanácsadó, hogy továbbra is zökkenőmentes legyen a város pénzügyi működése.

Rendkívül nagy boldogság érte

Pócs Andrásné 2006-ban végképp nyugállományba vonult. Ahogy mondja, a sok munka után élvezi a nyugdíjas éveket.

– Igazából a negyvenkét év alatt elfárad az ember. A nyugdíj elején jó volt az az időszak, hogy egy kicsit más jellegű dolgokkal, például a háztartással is jobban tudtam foglalkozni. Nem volt stressz, amely a munka alatt mindennap éri az embert – vélekedik a volt köztisztviselő. Azt is elárulja, hatalmas öröm érte tavaly év elején.

– Januárban megszületett az első unokám, egy kisfiú. Lajosmizsén élnek, így hetente ingázok unokázni. Mondhatom, életemnek ez a legboldogabb időszaka…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában