JÁSZFÉNYSZARU

2019.02.12. 18:25

A munkába járást segíti az új bicikliút Jászfényszarun

Bővül a térség kerékpárút-hálózata. Az önkormányzat sikeresen pályázott a terület- és településfejlesztési operatív programban kerékpárút építésére.

Illés Anita

Az elnyert 250 millió forint támogatásból 3525,5 méter hosszban kerékpárutat építettek a Boldogi út és a Heves megyei határ között, a Zagyva-gáton – tájékoztatott az önkormányzati hivatal projektirodájának sajtóközleménye.

A kivitelezés során szem előtt tartották a fenntarthatóságot és a biztonságot. A beruházás célja a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtése volt Jászfényszarun, valamint, hogy segítsék a környező településeken élők munkába járását.

A kerékpáros közlekedés ugyanis hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez, az élhető környezet kialakításához. A biztonságos kerékpározást felezővonal, valamint a széleken jelzősáv szolgálja.

A kerékpárút megépítésével a Jászfényszarun lévő munkahelyek Hatvan és Boldog településekről a Zagyva-gáton kerékpárral is elérhetővé válnak. Az útszakaszt várhatóan május végén helyezik forgalomba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában