TÚRKEVE

2019.02.14. 08:30

Az egész ország különleges értéke a kevei énekesnő életműve

A magyar kultúra napja tiszteletére Madarász Katalint köszöntötték 85. születésnapján.

Szilvási Zsuzsa

Madarász Katalin Nagy Anikóval és Vida Virággal.

Forrás: Beküldött fotó

Az ünnepi műsorban felléptek a város hagyományőrzői: Angyal Ferenc citerás, Balla Tibor tekerős, a Chorda kórus, az Egres Kis Lajos és a Kistücsök Néptánccsoport, Finta Zoltán versmondással, a Madarász Károly Népdalkör, Nagy Anikó, Simon Éva és Vida Virág népdalénekléssel, a Vadvirág Népdalkör és Monoki Imre versíró.

A rendezvény második részében a túrkevei kötődésű nótaénekesek adtak műsort. Miskolci Balogh Zoltán és zenekara kíséretében Farkas Rozika, Gáspár Anni, Deák Lajos, Koltai László és Finta Zoltán énekeltek.

Madarász Katalin életműve rendkívüli értéke nemcsak Túrkevének, de az egész országnak. Katika 1934. január 23-án született Túrkevén.

Madarász Katalin Nagy Anikóval és Vida Virággal.
Fotó: Beküldött fotó

Első rádiófelvételét 1954-ben, a Magyar Rádióban rögzítette Lakatos Sándor cigányzenekarával. Szinte egy csapásra országos hírnévre tett szert, 1962-ben hivatásos énekes lett. Tagja volt a Rajkó Zenekarnak, szerepelt a Honvéd- és a Bartók Együttessel, bejárták egész Európát, de énekelt Amerikában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában