Tiszafüred

2019.02.26. 16:23

Kinevezték a füredi tűzoltóság új vezetőjét

Idén január közepéig megbízott parancsnokként látta el vezetői feladatát K. Nagy Róbert tűzoltó őrnagy.

Ujvári László

K. Nagy Róbert nemrég vette át kinevezését

Fotó: Ujvári László

A Tiszafüredi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (HTP) parancsnoka nemrég kapta meg kinevezését. Az utóbbi években már megbízott parancsnokhelyettesként dolgozott.

Hírportálunkon is beszámoltunk arról korábban, hogy egy évvel ezelőtt kapott megbízást a parancsnoki feladatok ellátására. Ezt követően idén január 16-án vehette át hivatalos kinevezését. A feladat változatlan, a parancsnokság vezetőségének összetétele úgyszintén.

– A megbízási időszak alatt elöljáróim úgy látták, hogy megfelelő szinten láttam el a rám bízott feladatot. Megtisztelő, hogy átvehettem a kinevezést. Továbbra is kollégámmal karöltve vezetjük a parancsnokságot – fogalmazott.

K. Nagy Róbert egészen fiatalon, az úgynevezett Úttörő Ifjúsági Tűzoltó Csapat tagjaként, Karcagon ismerkedett meg a pályával.

Négy év alatt nemzetközi szinten is szép eredményeket értek el. Több jelenlegi kollégájával is akkor ismerkedett meg. A szakközépiskola elvégzése után más irányt vett az élete, ápolóként és magánfuvarozóként dolgozott.

Kereste a helyét az életben. Végül 1996. október 2-án felszerelt tűzoltónak, először Karcagon teljesített szolgálatot.

Beosztotti pályáját gépkocsivezetőként kezdte, majd közel tíz éven át humán ügyintéző volt. Ezután a hatósági osztályra került. Néhány év múlva szeretett volna visszakerülni a mentő tűzvédelemhez. Így 2009-ben Tiszafüredre helyezték át, ahol mint szolgálatparancsnok tevékenykedett.

K. Nagy Róbert nemrég vette át kinevezését
Fotó: Ujvári László

Mind a szakmai pályán, mind a magánéletben vannak még tervei. Két évtized alatt a hivatása lett a tűzoltóság, folyamatosan képezi magát. Mint megtudtuk, a közelmúltban nyugdíjba vonult a tiszafüredi parancsnokság műszaki biztonsági tisztje, Répa Jenő.

Az újdonsült parancsnok értékelése szerint feladatát mindig magas színvonalon, maradéktalanul ellátta. Helyettesítését a belső állományból sikerült megoldani. Feladatkörét egyik kollégájuk, Sütő József viszi tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában