cserkeszőlő

2019.02.10. 14:25

Márciusban is finomságokkal várják a látogatókat Cserkén

Idén is folytatódnak a beszélgetős estek a településen. A tavaly indult kezdeményezés célja felidézni és megőrizni a múltat, a régi szokásokat és hagyományokat.

Joó Zsuzsa

Mindezek mellett a meghívott előadók, illetve az ötletgazdák szeretnék bemutatni a jelenkori Cserkeszőlőt is.

Az ingyenes estre minden lakos hivatalos, aki érdeklődik faluja múltja, jelene és jövője iránt. A legutóbbi összejövetelen Molnár Imre elszármazott cserkeszőlői lakos osztotta meg a jelenlévőkkel utazási élményeit, felesége pedig arról mesélt, hogyan élte meg a külföldön töltött éveket a családjával.

Ezek után Illési Sándor László alpolgármester mutatta be Cserkeszőlő testvértelepüléseit. Két hete pedig a község különböző településrészeivel ismerkedtek meg a jelenlévők.

A vendégek soha nem maradnak finom falatok nélkül: a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ Napsugár Étterme disznótorost, a Szorgos Kezek Hagyományőrző Egyesület tagjai hókiflit, a Jurta tábor dolgozói pedig gyümölcstányért készítettek. A programsorozat része ugyanis a helyi gasztronómia megismerése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában