MARTFŰ

2019.02.02. 08:28

Nem maradnak biztos állás nélkül a martfűi sörgyár dolgozói

Minden martfűi dolgozót biztos munkahelyhez segít a soproni anyacég a martfűi sörgyár bezárása után, legalábbis ezt az ígéretet kapta az önkormányzat és a cég munkatársai is – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester, aki nemrégiben értékelte az elmúlt időszakot is.

Joó Zsuzsa

Azt mondta, tőlük független gazdasági okból hagyta el a várost a sörgyár, de a jó kapcsolat a soproni céggel még megvan. Hozzátette, a növényolajgyárral kiemelkedően jó az együttműködés. A Sunpro fehérjeüzem átadása újabb előrelépés, amely új munkahelyeket eredményezett, ráadásul a gyárban további beruházások zajlanak.

Az elmúlt öt évben több kisvállalkozás települt be Martfűre, és új vállalkozások jöttek létre. A vezető szerint, ha a város infrastruktúrája javul, szívesebben jönnek ide a vállalkozások. Ha jól működik a bölcsőde, az óvoda, helyben tudnak vásárolni az emberek, akkor nem akarnak feltétlenül a városból elmenni.

Hozzátette, úgy tűnik, a kis- és középvállalkozások működése stabil, erre az önkormányzati adóbevétel növekedéséből következtetnek. Minderről a martfu.hu számolt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában