Szolnok

2019.02.18. 09:30

Városképi adatbázis segíti a közlekedési táblák cseréjét

A szakemberek GPS-koordinátákkal és fotókkal rögzítik a megyeszékhelyen található közlekedési táblák helyét és állapotát. A munkálatokat már tavaly elkezdte az önkormányzat.

Hutter Zsófia

A cél, hogy felmérjék, mely táblákat kell lecserélni, esetleg pótolni, erről a tulajdonosokat is értesítik majd. Az önkormányzat tájékoztatása szerint jelenleg körülbelül tizenhét-tizennyolcezer tábla van a városban.

A leltár nemcsak az önkormányzat, hanem a szakemberek munkáját is segíti majd, hiszen ezzel könnyebbé teszik a várost érintő tervezéseket és a munkavégzést is.

A táblák felmérésével néhány héten belül végeznek, utána a közterületen található padokat, szemétgyűjtőket ellenőrzik a szakemberek. Sorra kerülnek majd a zöldterületek és a fás szárú növények is, valamint az utak állapotát is rögzítik majd.

A folyamatos munkálatoknak köszönhetően a tervek szerint a következő időszakban, mintegy másfél éven belül elkészülhet egy olyan információs adatbázis, mely a megyeszékhely tejes városképét átöleli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában