jászkunság

2019.03.12. 17:30

Ha csábító a nyeremény, akár 6–7 millió szelvényt is feladhatnak hetente

Egyre jelentősebb a forgalom a megyei lottózókban is, a csúcs péntekre és szombatra várható. A betérők főleg saját számokkal játszanak, reménykedve a szerencsében.

Czakó Nóra

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Ezen a héten az ötös lottó várható főnyereménye több, mint hárommilliárd forint, a hatos lottóé pedig közelít a másfél milliárdhoz. Ahogy közeledik a hétvége, úgy nő a forgalom a lottózókban.

Olykor nem ritka az sem, hogy percenként térnek be az emberek, bízva a szerencsében. Abban a 3 milliárd 240 millió forintban, ami minden idők nyolcadik legnagyobb várható főnyereménye az ötös lottón. Az eddigi rekord egyébként ötmilliárd forint feletti.

A hétvégén azonban nem csak az ötös, de a hatos lottóval is szép összeget nyerhetünk. Ez utóbbi várható főnyereménye ugyanis 1 milliárd 424 millió forint. Ez pedig minden idők hatodik legnagyobb nyereménye a hatos lottón.

Már több mint húsz éve játszik ötös lottót állandó családi számokkal a szolnoki Ferenc. Főként születés- és névnapi dátumokhoz kötötte egykor a számokat, és azóta sem változtatott rajta.

Pedig tíz kettesnél és egy hármasnál többre eddig nem futotta. Változtatni azonban nem akar, mert mi van, ha egyszer ezek a számok jönnek be, és ő másokat ikszelt.

A Magyar Posta Zrt. kommunikációs osztályától megtudtuk, a megyei postákon a vásárolható szerencsejátékok közül továbbra is az ötös lottó a legkedveltebb termék, hetente mintegy huszonháromezer darabot vásárolnak az ügyfelek.

A képzeletbeli dobogó második helyén a tippmix, majd a hatos lottó áll, amelyből hetente átlagosan nyolcezret értékesít a posta. A szerencsejátékok népszerűségi listáját a skandináv lottó és az EuroJackpot zárja.

Hozzátették, jelentősen nő a játékos kedv ügyfeleik körében, amikor halmozódás van a lottón, és a nyereményösszeg felkúszik 3–5 milliárd forintra.

Az ötös és a hatos lottó esetében is a sorsolás időzítéséhez közeli napokon nő meg a forgalom, azaz megyénkben is pénteken és szombaton adják fel a legtöbb szelvényt a postákon.

Egy vidéki kis lottózó munkatársa lapunknak elmondta, tapasztalatai szerint a legkedveltebb az ötös lottó, majd ezt követi a hatos lottó, a tippmix és a sorsjegyek. A legtöbben pénteken, szombaton és vasárnap ikszelnek.

A lottót feladók főként saját számokkal játszanak, de kedvelik a gépi fogadást is. Az is gyakori, hogy vegyítik a kettőt, főként, ha nagy a várható főnyeremény.

Minden korosztály, valamint mind a férfiak, mind a nők körében kedveltek a különféle lottófajták, de kijelenthető, hogy a fiatalok és a férfiak esetében inkább a tippmix népszerűbb, míg az idősebbek és a nők a lottóra szavaznak.

Ha csábító a nyeremény, akár 6–7 millió szelvény is gazdára találhat

– Ahogy a rekordot közelíti a várható főnyeremény az ötös és a hatos lottón, úgy nő a játékkedv is – nyilatkozták a Szerencsejáték Zrt.-nél is, ahova tavaly hetente átlagosan 3,4 millió ötös lottó alapjáték futott be. Ha pedig nagy a várható főnyeremény, akkor akár 6–7 millió szelvényt is feladhatnak hetente.

A Szerencsejáték Zrt. lapunknak küldött adataiból kiderült, hogy többen szeretnek inkább öt számot megjátszani, mint hatot. Tavaly ugyanis hetente átlagosan „csak” 1,6 millió hatos lottó alapjáték érkezett be a társasághoz, kimagaslóan nagy főnyeremény hirdetése esetén pedig akár 2,5 millió alapjátékot is vásárolhatnak egy héten.

Szerettük volna megtudni, hogy megyénkben átlagosan hány ötös, illetve hatos lottót adnak fel hetente, de a Szerencsejáték Zrt.-től azt a választ kaptuk, hogy megyei értékesítési adatokról nem áll módjukban információt kiadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában