GALÉRIÁVAL

2019.03.08. 12:42

Átadták az Év ápolója elismerést Jászberényben

A magyar ápolók napja alkalmából szerveztek csütörtökön ünnepséget a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban. Dr. Sinkó-Káli Róbert főigazgató köszöntőjében kiemelte, hogy az orvosi tevékenység mellett végzett ápolói munka nélkül nem működne az egészségügy.

Illés Anita

Reményét fejezte ki, hogy a jövőben a fiatalok közül egyre többen választják majd ezt az elhivatott pályát. Az ünnepségen Pócs János országgyűlési képviselő személyes emlékein és élményein keresztül méltatta a kórházban dolgozó ápolók munkáját.

Az ápolók isten kiválasztottjai. Ezt már Czigány Anikó, a kórház ápolási igazgatója mondta. Ők azok, akik simogató mosolyt, emberfeletti erőt adnak a betegeknek.

Ápolótársait köszöntve nem feledkezett meg a nagy elődökről sem, így felidézte Kossuth Zsuzsanna és Florence Nightingale munkásságát. A hagyományokhoz híven, átadták az Év ápolója kitüntetést.

Az elismerést ezúttal Darók Tünde ápolónő kapta, aki immár húsz éve segíti a betegeket. A rendezvényen Szikra László humorista szórakoztatta a kórház dolgozóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában