3 kérdés – 3 válasz

2019.03.01. 10:30

Győriné dr. Czeglédi Mártát, Jászfényszaru polgármesterét kérdeztük

Győriné dr. Czeglédi Mártával beszélgettünk a település jövőbeni terveiről.

Illés Anita

Győriné dr. Czeglédi Márta

Fotó: Beküldött fotó

– Milyen családbarát beruházások valósulnak meg a kö­zeljövőben?

– Folytatjuk a gyermekes családokat támogató fejlesztéseket a városban. A 2017-ben átadott több mint kétszáz férőhelyes Napfény Óvoda megépítése után tavaly elkezdődött a bölcsődei beruházás is.

– Április 12-én ünnepélyesen átadjuk a legkisebbek gondozását, nevelését ellátó intézményt, ami elsősorban a munkát vállaló édesanyáknak jelent majd könnyebbséget.

Győriné dr. Czeglédi Márta
Fotó: Beküldött fotó

– A létesítmény megvalósulásával a városközpontban kialakul a bölcsőde, az óvoda és az alsó tagozatos általános iskola alkotta gyermekcentrum, mely a most épülő tanuszodával is gazdagodik.

– Az önkormányzat hogyan segíti a Jászfényszarun letelepülő fiatal párokat?

– Az önkormányzat idén is nyújt vissza nem térítendő letelepedési támogatást azoknak a fiatal pároknak, akik a városba szeretnének költözni. Házvásárláshoz, házépítéshez és meglévő ház felújításához is kapnak segítséget a letelepülők.

– Az építési telkek egyre fogynak a városban, ezért aki lebontásra érett házat vásárol új építése céljából, az ötszázezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesül.

– A rekreáció, a szabadidő kulturált eltöltésére milyen lehetőségek vannak a városban?

– A városfejlesztésnek köszönhetően az „Élhető és éltető Jászfényszaru” valósággá vált. Fejlesztéseinkkel törekszünk arra is, hogy az egészséges életmódra nevelés egyik zálogának, a sportnak minél jobb feltételeket teremtsünk.

– A május 1-jei városnapon adjuk át az új műfüves pályát a sportcentrumban. A településen nyolc játszótér biztosítja a mozgás és szórakozás kulturált lehetőségét a gyerekeknek.

– Rendezvényeink, programjaink összeállításánál igyekszünk minden korosztály igényét figyelembe venni. Idén az Iglice Néptáncegyüttes megalakulásának 25. évfordulójára készül. A Jászfényszarui Művésztelepet immáron hatodik alkalommal szervezik meg.

– A civil szervezetek és az általános iskola nyári gyermektáborai minden évben nagy népszerűségnek örvendenek. A nagyobb rendezvényeink közül kiemelkedik a Fény Fesztivál, a fogathajtó verseny. A civil szervezetek programjai, számos kiállítás és előadás gazdagítja a város kulturális életét 2019-ben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában