JÁSZSÁG

2019.03.09. 09:30

Immár 10. alkalommal lehet elnyerni a Jászsági Civil Vándordíjat

„A Jászságért” Alapítvány Kuratóriuma pályázati felhívást tett közzé az idei Jászsági Civil Vándordíjra.

Illés Anita

A kuratórium 2010-ben alapította a vándordíjat, amit minden évben olyan szervezet vagy intézmény nyerhet el, mely a jász kulturális örökség megőrzéséért tevékenykedik, legalább öt éve a Jászok Egyesülete nyilvántartott, tagdíjat fizető szervezete és folyamatosan működik – közlik a felhívásban.

Három éven belül ugyanannak a szervezetnek nem ítélhető oda az elismerés, amit immár tizedik alkalommal adhatnak át. A Jászsági Civil Vándordíj egy vándorserlegből és egy díszoklevélből áll, valamint a díjjal kétszázezer forint juttatás is jár.

A pályázatokat 2019. március 31-ig lehet benyújtani a kuratóriumhoz, melyben a szervezetnek részletesen ismertetnie kell az éves munkatervét és azt is, hogy milyen elképzelései vannak az elnyerhető összeg felhasználásával kapcsolatban.

A rangos elismerést 2018-ban a jászapáti Vándorfy János Honismereti Szakkör kapta meg értékmentő, hagyományőrző tevékenységéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában