ABONY/BUDAPEST

2019.03.23. 11:30

Különdíjas lett az abonyi kultúrház horror témájú reklámfilmje

Nagy megtiszteltetésben volt része a napokban az abonyi kultúrház munkatársainak. A Vérfarkas éjszakája című, horror témájú szabadulós játékuk reklámfilmje ugyanis különdíjat nyert a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat pályázatán.

Hartai Gergely

A könyvtárban forgatott film egyik jelenete.

Forrás: Beküldött fotó

– Az országban számos művelődési ház csatlakozott valamilyen formában a kezdeményezéshez. A mi szabadulós játékunk azonban meglehetősen kiugró programnak bizonyult a többi mellett... – taglalta a kisfilm és a játék ötletgazdája.

Jandácsik Pál elmondta, a kultúrházi eseményhez kötődően minden évben pályázatokat írnak ki a szervezők. Így például plakát-, szelfi- vagy fotópályázatot is. Idén először azonban reklámfilm-pályázaton is indulhattak a kulturális intézmények.

– Az egész lényege az volt, hogy olyan eseményt mutassunk be, mely kifejezetten a Kultúrházak éjjel-nappal kezdeményezéshez készült – folytatta. Majd hozzátette, egyperces rövidfilmjüket a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban díjazták.

Megtudtuk, az abonyi művelődési ház évek óta részt vesz a népszerű programsorozaton. Ám ez volt az első alkalom, hogy elismerő oklevelet vehetett át az intézmény. Jandácsik Pál a filmforgatás kulisszáiról elárulta, a hátborzongató jeleneteknek a helyi könyvtár adott otthont. A munkálatok egészét a kultúrház csapata végezte.

A könyvtárban forgatott film egyik jelenete.
Fotó: Beküldött fotó

A filmben egyébként nemcsak magát a játékot szerették volna bemutatni a készítők, hanem annak hangulatát is. A szabadulós játékon akkor mintegy százan vettek részt, így a kapósnak bizonyuló programot egy hétvégével meghosszabbították a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában