SZOLNOK

2019.03.11. 17:19

Rangos elismerést kapott Molnár Éva karnagy

A Szolnokért Emlékérem arany fokozatával tüntették ki a városházán Molnár Évát, aki harminc éve vezeti hazánk egyetlen hivatásos kamarakórusát, a Bartók Béla Kamarakórust.

Hartai Gergely

A rangos elismerést ünnepélyes keretek közt Szalay Ferenc polgármester adta át a karnagynak.

A városvezető méltató beszédében hangsúlyozta, megtisztelő, hogy Szolnok magáénak tudhatja az együttest, mely mára a megyeszékhely zenei életének fontos részévé vált.

– Nagy múltra tekint vissza a kórus, hiszen azt 1969 januárjában alapította a város… – vette át a szót Molnár Éva. Majd kiemelte, az elmúlt évtizedek alatt számos helyi és külföldi turnén vehettek részt.

– Nagyjából 2000-2500 koncerten vagyunk túl a harminc év alatt, és csaknem hétezer próbán. S több mint ezer színházi előadás áll mögöttünk – tette hozzá.

Majd a kórus tagjainak, s elődeinek mondott köszönetet. – Négy kollégám fémjelzi a kórus első húsz évét, akiknek köszönhetően egy kész csapatot vehettem át. Mindez pedig az ő munkájukat dicséri – összegezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában