SZOLNOK

2019.03.23. 13:30

Szentendre lesz a XXI. Szolnoki Utazás Kiállítás díszvendége

Sok más érdekesség és látványosság mellett hagyományőrző lakodalom is szerepel a programok között a jövő heti XXI. Szolnoki Utazás Kiállításon.

Pakainé Pusztai Nóra

Az eseményen idén először a szolnoki önkormányzat egyedi standdal jelenik meg – hangzott el az eseményről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, a megyeszékhely Aba-Novák Agóra Kulturális Központjában. Szentendrére és a Tisza-tóra is külön figyelem hárul jövő hét végén.

Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ebben az évben Szentendre lesz a rendezvény díszvendége. A város látványosságaival ismerkedve gasztronómiai sajátosságokat is megízlelhetünk, például szentendrei kekszek formájában.

Az idei kiállítás kiemelt attrakciója lesz a Tisza-tó, ehhez a térséghez kapcsolódóan szakmai konferenciát is szerveznek az Agórában.

– A megye ezen régiójának turisztikai fejlesztése kiemelten fontos – emelte ki a sajtó munkatársainak Piroska Miklós a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke.

A rendezvényen ötven kiállító mutatja be látnivalóit az érdeklődőknek. Többek között tizenhárom kistérségi település, gyógyüdülőhelyek, hegyvidéki és balatoni programok, valamint külföldi utazási ajánlatok is szerepelnek a kínálatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában