TISZAFÜRED-ÖRVÉNY

2019.03.20. 19:50

Elősegítenék hazánk vizeinek és halainak hasznosítását

A Halak Napja alkalmából szervezett konferenciát a Magyar Haltani Társaság szerdán, a Hableány Hotel Vigadójában. A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter volt.

Ujvári László

Dr. Harka Ákos, a tiszafüredi székhelyű szervezet elnöke köszöntötte a konferencia résztvevőit. Az eseményt Dr. Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese nyitotta meg.

Összesen hat előadást. hallhatott a publikum. A halak hazai világából hozott érdekességeket Prof. Dr. Urbányi Béla. Természetes vízi halaink hasznosításáról tartott előadást Csörgits Gábor, az Agrárminisztérium Halgazdálkodási Főosztályának helyettes vezetője.

– A keszeg tenyésztés több kockázatot is hordoz magában. Erre az lehet a megoldás, ha a horgászszervezetek előre megegyeznek az árban, így mindenki biztonságosan hozzájuthat ehhez a halhoz – világított rá előadásában Sziráki Bence, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet ügyvezető igazgatója. Betegség miatt, viszont elmaradt a Magyar Horgászat Nagykövete, Széll Tamás előadása.

Természetvédelem az akvarisztikában címmel Liziczai Márk tartott előadást. A melegedő klíma okozta halbiológiai és halászati kihívásait Dr. Nagy Sándor Alex mutatta be.

Érintette a klímaváltozás hazánkra és környezetünkre váró hatásait is. A konferencia végén Szendrőfi Balázs Tisza-tóról készülő filmjéből láthattak előzetest a résztvevők.

A konferencia szervezésében közreműködött a Magyar Országos Horgász Szövetség. Minden résztvevőknek a Tisza-tó elmúlt negyven évéről szóló kiadványt ajándékozott a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában