SZOLNOK

2019.03.25. 15:25

Ultrafutó, fogorvos és édesanya egyben a Szülők Akadémiájának előadója

Március 29-én újabb kurzust tart a Szülők Akadémiája. A rangos esemény 17 órától kezdődik a városházán, vendégelőadója pedig Lubics Szilvia ultrafutó, spartathlonista, a Magyar Becsület Rend kitüntetettje, civilben háromgyermekes édesanya, fogorvos.

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja 2015 óta végez tehetséggondozást felső tagozatos tanulók körében Szolnokon. A foglalkozásokat – melyek bár kéthetente szombatonként vannak –, évről évre nagyobb érdeklődés övezi, ugyanis új módszerekkel dolgozó, tanórán kívüli, komplex szemléletű tehetséggondozást folytatnak.

A program sikeréhez nemcsak a tavaly útjára indított Fit Kaland országos tehetségverseny járul hozzá, hanem a kezdetek óta ingyenesen, a város lakói számára szervezett Szülők Akadémiája rendezvény is. A március 29-i rendezvény előadója, Lubics Szilvia hétszeres spártai „hős”, hiszen ennyiszer futotta le másfél nap alatt a Spárta–Athén közötti 246 km-es távolságot, és háromszor első helyen is végzett.

Helyezései mellett az is örömöt ad neki, ha eredményeivel másokat tud motiválni, hogy elérjék kitűzött céljaikat, legyen az bármi.

Szilvia életében is volt egy tanár, aki hitt benne, van egy férje, három gyermeke, aki támogatja. Jászapáti szülöttje elmeséli majd, miként valósította meg saját álmát, hogyan tudja összeegyeztetni a családi élettel és munkahelyével ezeket az embert próbáló eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában