ifjúságpolitika

2019.04.27. 18:09

Aktívabb szerepet szán a fiataloknak a megyei önkormányzat

– A közelmúltban zajlott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diák Önkormányzat tisztújítása, melyen öt vezető tisztségviselőt választottak meg maguk közül a fiatalok. Nagy öröm számomra, hogy különböző településekről, a megye különböző térségeit képviselve irányítják az elkövetkező egy évben a megyei diák önkormányzatot a most bizalmat kapott diákok – kezdte mondandóját a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke. Fehér Petra elmondta, egyik fontos feladatuknak tekintik az ifjúság megszólítását. Támogatásukra több területen is számítanak, ezek egyike a térségi identitástudat megőrzése, erősítése.

Munkatársunktól

Fehér Petra szerint fontos a fiatalok véleménye

– Bár a térség fiataljai elkerülnek más városok egyetemeire, főiskoláira, célunk, hogy végül a megyébe visszatérve találják meg számításukat. Itt alapítsanak családot, és itt vállaljanak munkát. Az erős kötődés alapja viszont, hogy ismerjék jól a megyét, ahol születtek, ahová gyökereik kötik őket.

– A Megyei Diák Fórumon tettem fel a kérdést, hogy ki, és mikor járt utoljára például megyénk egyik legismertebb üdülőhelyénél, a Tisza-tónál. Nem túl sok jelentkező akadt. Azt tapasztalom, hogy a fiatalok többsége megyénk kapcsán főként csak Szolnokban gondolkodik – tette hozzá.

– Szeretnék a jövőben egy ifjúsági kerekasztalt létrehozni, hogy a fiatalokat még jobban bevonhassuk a megyei önkormányzat munkájába, a közéletbe. Fontos számunkra, hogy megismerhessük a megyével, a közélettel kapcsolatos gondolataikat, legyen egy közös platformunk, ahol elmondhatják véleményeiket.

Fehér Petra szerint fontos a fiatalok véleménye

– Úgy látom ugyanis, hogy igen építő és innovatív véleményük van, legyen szó akár fejlesztésről, egészségügyről vagy az oktatásról. Emellett fontosnak tartom, hogy a főbb kérdésekről párbeszédet tudjunk kezdeményezni velük – zárta gondolatait Fehér Petra.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diák Önkormányzat újonnan megválasztott vezetői ezúttal Kocsis Petronella Alíz elnök, Veréb Benita Bella alelnök, valamint Éri Csenge, Majzik Péter, és Vágány Dániel elnökségi tagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában