Kunhegyes/Galériával

2019.04.11. 06:51

Faragó Imre tudja, milyen egy fél évszázados, de hibátlan jármű

Indulásra kész a kalocsai párttitkár közel fél évszázados ZIL 131-es parancsnoki autója csakúgy, mint az a 344-es Csepel autó, amely 1963-ban gördült le a gyártósorról.

Mészáros János

Gazdájuk, Faragó Imre évek óta minden szabadidejét arra áldozza, hogy régi járműveket varázsoljon újjá, ismét működőképessé. Eleinte még motorkerékpárok felújításával foglalkozott, elsőként saját ifjúkori motorját, majd édesapjáét tette rendbe.

Ezt követték a szocialista időket idéző járművek, melyek immár eredeti állapotukban várják, hogy különböző találkozókon, bemutatókon szerepeljenek.

Ahogy Faragó Imre mondja, ahhoz, hogy egy jármű újra eredeti fényében tündököljön, olykor két-három „donorautóra” is szükség van. Ezek eredeti alkatrészeit használja fel, hogy valóban minden jól működjön és korhű legyen.

Csepel autójával a napokban Túrkevére készül, ahol a Ványai Ambrus Szakközépiskola autószerelő diákjainak mutatja meg a Szakmák Éjszakáján, milyen egy fél évszázados, még tökéletesen működő jármű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában