Szolnok/Videóval

2019.04.10. 17:21

Idén is sokan vettek részt a Coop májusfa futáson

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és a COOP Szolnok Zrt. idén is közösen szervezte meg a Coop májusfa futást. Ez évben is több ezer fiatalt és felnőttet vonzott az év egyik legnagyobb szabadidősport rendezvénye.

Varga Csaba/Szoljon.hu

A seregszemle az utóbbi években a város egyik legnagyobb szabadidős sportrendezvényévé nőtte ki magát, ezt a mostani közel 6500 induló is igazolja.

Szolnok belvárosában, ahol minden korosztály több távon versenyezhetett, nagyszerű volt hangulat, kiváló időben egészségeset futott a város apraja és nagyja.

Erről (is) beszélt a hagyományos megméretés egyik vendége, Márton Anna a kardvívó vb bronzérmes: – Kedvenc kiegészítő sportágam, a futás – kezdte a 24 esztendős vívóhölgy.

– Igaz, 10 kilométernél nem szoktam kevesebbet futni, úgy, hogy számomra egy picit szokatlan volt a két és fél kilométeres penzum. Azt kell mondanom, hogy ekkora tömegben is élmény volt a futás, nagy jól éreztem magam a sokaságban.

– Jó volt látni a sok életerős, egészséges sportembert. Csütörtöktől pedig már a páston készülök a kvalifikációs világkupára, amit a hónap végén rendeznek meg Szöulban. Júliusban pedig Budapesten lesz a világbajnokság, remélem sokan szurkolnak majd nekünk.

Korosztálytól függően változott az útvonal, amit meg kellett tenniük az indulóknak (a felnőtt versenyzők választhattak). Az alsós diákoknak 1600 métert kellett lefutniuk, hogy célba érhessenek.

A rajt a Kossuth téren kezdődött, majd rákanyarodtak a Szapáry útra, onnan a Tiszai Hajósok Terére érkeztek és kikanyarodtak a Tiszaparti sétányra, végül a Keller Gyula úton érkeztek vissza a célba (Kossuth tér).

A felsősöknek és a középiskolásoknak hosszabb táv jutott, hiszen nekik 2500 métert kellett megtenniük. A kiindulópont és a cél nem változott, viszont ők a rajt után nem a Szapáryra kanyarodtak, hanem folytatták útjukat a Baross Gábor úton és onnan kanyarodtak a Petőfi Sándor útra. Végül a Tiszaparti sétányon keresztül visszaérkeztek a Kossuth térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában