karcag

2019.04.04. 12:45

Keresik a legjobb rockzenekarokat

A június 28–29-i, XXI. Karcagi Birkafőző Fesztiválhoz kapcsolódva, rockze­nei tehetségkutatót hirdetett az önkormányzat. A részleteket a városházi sajtótájékoztatón ismertették.

Daróczi Erzsébet

Dobos László polgármester elmondta, az idei fesztiválon is több mint háromszáz lábasban fő majd a birkapörkölt a Múzeumparkban, ahol a megszokott kultu­rális programokon túl igazi zenei csemegét is kínálnak a rockzene kedvelőinek és művelőinek.

A tehetségkutatóra minden itteni és határon túli magyar, még önálló lemezzel nem rendelkező zenekar nevezhet – a határidő április 26. (péntek) 16 óra. A pályázati anyagok előválogatását szakmai zsűri végzi, melynek elnöke Póka Egon basszusgitáros, zeneszerző.

– Minden kezdő rockzene­kart arra biztatok most, hogy tegyen egy próbát, mindenképp megéri nevezni olyan dalokkal, amelyek megfelelnek a kiírásnak (három dal, MP3 formátumban) – hangsúlyozta a zsűri elnöke.

A Rocker Rádió – amely a tehetségkutató egyik támogatója – programigazgatója, Kalácska Gábor arról tájékoztatott, hogy a rádió online felületén szavazást hirdetnek, és a legtöbb szavazatot begyűjtő banda szintén ott lehet a mezőnyben, közönségdíjasként.

A versenybe jutott zenekarok között újabb szavazási kör indul, és az online, valamint a helyszínen leadott szavazatok alapján közönségdíjat nyer a legnépszerűbb előadó.

A döntő június 29-én 10 órakor, a Birkafőző Fesztivál másnapján lesz megtartva az esemény főszínpadán, ahol a szakmai zsűri értékeli az elhangzott dalokat, az előadást és a színpadi munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában