SZOLNOK

2019.04.19. 18:45

Levizsgáztak az önkéntesek

Újabb állomásához érkezett megyénkben az Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése elnevezésű projekt. A közelmúltban egy vizsgán adtak számot tudásukról a kedvezményezett mentőszervezetek tagjai.

katasztrófavédelem

Forrás: JNSZ MKI

A másfél milliárd forintos keretből olyan eszközökre pályázhattak az önkéntesek, amelyek a mentési munkák során növelik a beavatkozó-képességeiket. A megyei önkéntesek korszerű szivattyúkat és áramfejlesztőket kaptak.

Ezeket a berendezéseket azonban tudni kell megfelelően használni, ezért a program keretében minden megyéből kijelöltek egy mentort, aki a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ képzésén megtanulta ezen eszközök rendeltetésszerű használatát. A megyei mentor Papp János tűzoltó százados lett, aki a megszerzett tudását átadta a mentőszervezetek tagjainak.

Fotó: Nagy Attila tű. alezredes

Utóbbiaknak egy vizsgán kellett bizonyítaniuk, hogy alkalmasak a szivattyúk és áramfejlesztők biztonságos üzemeltetésére. Erre került sor a napokban Szolnokon, ahol kilenc megyei szervezet összesen tizennyolc tagja teljesítette a feladatokat a vizsgabiztosok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában