Szolnok

2019.04.26. 12:45

Parkolók épülnek és megújulnak a játszóterek Szolnokon

Csütörtökön tartotta soros ülését a helyi közgyűlés. Napirend előtti kérdésre válaszolva Szalay Ferenc polgármester elmondta, hogy a város a nagyközönség számára is láthatóvá teszi a jelenleg is feltárás alatt álló várromot, így az utókor is megismerheti az egykori vár megmaradt részeit.

Mészáros Géza

Jól gazdálkodott a város, hiszen a tavalyi évet 29 milliárd forint bevétellel zárta, míg a kiadása összesen 20 milliárd forint volt – a 9 milliárdos maradvány a fejlesztésekre már megkapott, de még fel nem használt összeg.

Az iparűzési adóbevétel több mint 500 millió forinttal haladta meg a tervezettet. Az önkormányzat az elmúlt évben sem vett fel hitelt.

A városban öt játszótér áll felújítás előtt: a Czakó Elemér–Botár úti, illetve a Martinovics úti, a Vízpart körúti, a Tóth Árpád úti és az Eötvös téri. Enyhülhetnek a parkolási gondok a Széchenyi lakótelepen, ahol több helyen parkolóépítés, -bővítés lesz.

Az elkészült tervek alapján 28,5 millió forintot fordít az önkormányzat a parkolók kiépítésre, a Malom utca, Hild Viktor út és a Karczag László–Czakó Elemér út mentén.

A buszmegállók, járdák rendbetételére mintegy 25 millió forintot irányoz elő a költségvetés 2019-ben. Folytatódhat a város 2014 óta működő drogellenes stratégiája is, az aktualizált cselekvési tervet támogatta a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában