SE AJTÓ, SE ABLAK

2019.04.06. 11:21

Siralmas állapotban van a homoki vasútállomás épülete

A földvári önkormányzat már számos alkalommal egyeztetett a MÁV Zrt.-vel a vasútállomás épületének rendbehozataláról, de az ügyben semmiféle változás nem történt. Az állomás várótermén se ajtó, se ablak nincs, az ingatlan mellett lévő épületet pedig szemétlerakónak és nyilvános illemhelynek használják.

Joó Zsuzsa

Egyelőre nincs remény, hogy az állomás épületét a közeljövőben felújítsák.

Fotó: Joó Zsuzsa

– Nagyon nehéz egyeztetni a MÁV-val bármilyen ügyben – állítja Hegedűs István polgármester, majd elmeséli, az elmúlt években több kérésük volt nemcsak a homoki, hanem a földvári vasútállomás állapotát, környékét illetően is.

Hosszú időnek kellett eltelnie, mire a benti, „nagy” állomásnál a balesetveszélyes járdaszakaszt a vasúttársaság kijavította, a környékre dobált szemetet elszállította és a zöldterületet is rendbe tette. A homoki állomásépülettel kapcsolatosan azonban nem jutottak dűlőre.

– Az önkormányzat nem intézkedhet saját hatáskörben a felújításáról, mindenhez a vasút engedélye szükséges. Még takarítanunk sem szabad a területükön, ezt a feladatot egy, a társaság által megbízott vállalkozás végzi.

– Valóban probléma a homoki állomás elhanyagolt állapota. A mosdó hiánya még inkább. Bár egy mobil WC-t letettek az ingatlan mellé, nagy kérdés, hogy azt használják-e az utasok és az is, milyen gyakran takarítják, cserélik – sorolja további aggályait a településvezető.

Egyelőre nincs remény, hogy az állomás épületét a közeljövőben felújítsák.
Fotó: Joó Zsuzsa

Az egyik utas, Sánta Nikolett megmutatja, az állomás épülete mellett áll egy kisebb ingatlan. Szerinte inkább azt nevezték ki a helyiek illemhelynek.

Hogy szemétlerakónak biztosan, az egyértelműen látszik.

Nikolett szerint nem lehet azt állítani, hogy a homoki állomás kihasználatlan lenne. Reggel, este, sőt, még délután is lehet látni le- és felszálló utast. Ő is a párját várja, aki most érkezik Kunszentmártonból vonattal.

Az ingatlan mellett lévő épületet szemétlerakónak és nyilvános illemhelynek használják.
Fotós: Joó Zsuzsa

– A MÁV talán azt gondolja, a homoki állomás épületének felújítása „halálraítélt” fejlesztés lenne. Szerintem ez tévedés – vélekedik Hegedűs István, aki hozzáteszi, hasonló problémával több más „mellékvonal” vasútállomása is küzd. Ilyen például a szelevényi.

Bár a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságát már másfél hete megkerestük, hogy ők is reagáljanak a homokiak által felvetett problémára, ez idáig a társaság nem válaszolt levelünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában