egészséges táplálkozás

2019.04.16. 11:28

Sztárséf főzött a nagykörűi diákoknak

A pizzán, a chipsen, sőt, még a kólán kívül is létezik élet! Ezt bizonyította be tegnap a nagykörűi diákoknak Buday Péter. A sztárséf bemutató főzést tartott a Petrovay György Katolikus Általános Iskola diákjainak.

Joó Zsuzsa

Az ismert szakács minden általa elkészített ételt megkóstoltatott a gyerekekkel

Fotó: Mészáros János

Az ismert szakács nem csak a levegőbe beszélt: minden általa elkészített ételt meg is kóstoltatott a gyerekekkel.

[eadvert

Kétségkívül a mézes-citromos almalé került a népszerűségi lista tetejére, ezt követte a házi gyümölcsjoghurt, majd a fűszeres-tejfölös karalábéfőzelék. Az olívabogyós csicseriborsókrém inkább megdöbbenést váltott ki a fiatalokból.

Nagyné Baráth Ágnes igazgató elmondta, az iskolában fontosnak tartják az egészségtudatos táplálkozás népszerűsítését. E nem könnyű feladathoz kerestek olyan arcot, aki a tanulók előtt is ismert és hiteles. Buday Péter ilyen.

Az ismert szakács minden általa elkészített ételt megkóstoltatott a gyerekekkel
Fotó: Mészáros János

Ráadásul nemrég épp Nagykörűben forgatott a séf főzős műsorához, két helyi termelőt felkeresve, és az ő finomságaikat felhasználva ételeihez. Így a falu nem volt ismeretlen a szakember előtt. A gyerekek délután húsvéti főzőversenyen vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában