galériával

2019.05.22. 11:20

Egyszerre több beruházás zajlik Abádszalókon

Nagy a kontraszt a Tisza-tó parti kisváros tavalyi és idei éve között. Míg a 2018-as esztendő többnyire az adósságok törlesztéséről, a pénzügyi és gazdasági stabilizációról szólt, idén már több beruházás is elindult.

Ujvári László

– Úgy gondolom, 2019 a fejlődés, építkezés éve lesz. Tavaly kifutottak a kisebb-nagyobb adósságok, idén végre az elnyert pályázatok megvalósítására koncentrálhatunk – mondta hírportálunknak Balogh Gyula, Abádszalók polgármestere.

– Ezek már édes terhek, nem a felelőtlen múltat törlesztjük, hanem a jövőbe fektetünk be – fűzte hozzá.

Mint megtudtuk, jól haladnak a területfejlesztési program keretében megvalósuló fejlesztések. Ebből a legfontosabb és legnagyobb horderejű a Tisza-tó Strand átépítése és korszerűsítése.

Jelenleg körülbelül hetvenöt százalékos készültségi szinten áll a beruházás. Ha az időjárás engedi, akkor a főszezonra elkészül a kivitelező. A négyszázmillió forintos forrásnak köszönhetően teljesen megújul a strand területe.

A régi büfésorok helyet újakat alakítanak ki, új rendezvénytér épül a szükséges kiszolgáló épülettel. A vízparti oldalon sétányok kapnak helyet, valamint látványteraszos kávézó, melyből panoráma nyílik majd az Abádszalóki-medencére.

Megújult a Tisza-tó Strand jelképének számító csúszda is, egy új, hárompályásat alakítottak ki a régi helyett.

– Ehhez jön a Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapott százmillió forintos támogatás, melyből új fogadóépületet és beléptető rendszert hozunk létre – magyarázta a településvezető. Mindkét projekt befejezési határideje június vége.

Emellett egy új orvosi rendelőt is építenek, a Zöld Város projekt keretében pedig sétányokat alakítanak ki, utcabútorokat és játszótéri elemeket helyeznek el több ponton. Előbbi beruházás már körülbelül a negyedénél, utóbbi a kétharmadánál tart.

– A dolgok jelenlegi állása szerint, mindenhol tudjuk tartani a határidőket – jegyezte meg Balogh Gyula. Új piactér kialakítására is nyertek forrást, melyhez a jövőben kezdenek hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában