Jászkunság/Siegendorf

2019.05.31. 19:00

Halmozták az érmeket a megyei tűzoltók

Jól szerepeltek megyénk tűzoltói a Toughest Firefighter Alive (TFA) elnevezésű versenyen, melyet a közelmúltban rendeztek az ausztriai Siegendorfban (magyarul: Cinfalván). A megméretésen nyolc ország százhuszonnyolc indulója – köztük világbajnokságot megjárt tűzoltó – harcolt az ellenfelekkel, az elemekkel és természetesen a stopperrel.

Czakó Nóra

A megyei csapat, a Jászkun Combat Team.

Forrás: Beküldött fotó

A versenyszámokban annyi változás történt idén, hogy az egyéni indulókat két pályán egyszerre indították, így a versenyzők valós időben mérhették össze teljesítményüket vetélytársaikkal. A feladatok azonban kőkemények maradtak: védőruhában kellett kilencemeletnyit lépcsőzni, tömlőt húzni és célba lőni, kalapáccsal átütni egy sínen fekvő súlyt egyik végpontról a másikra, illetve két – egyenként tizenöt kilogrammos – kannát kellett felvinniük egy háromemeletes torony tetejére, majd oda felhúzni két összetekert tömlőt, végül pedig a kannákkal le is kellett futni a toronyból.

A tűzoltóknak „levezetésképpen” egy nyolcvan kilogrammos bábuval három kört kellett megtenniük egy előre kijelölt pályán, majd pedig kötél segítségével egy három méter magas palánk tetejére kellett felmászniuk – tudtuk meg Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

Megyénket a Jászkun Combat Team képviselte, tagjai pedig egyéniben kiválóan szerepeltek. Czifra Zsolt őrmester, a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója saját kategóriájában tizenegyedik, összesítésben a tizenhetedik lett. Handzsuj Mihály törzszászlós, a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka a harmincas korcsoportban harmadik, összetettben a tizenharmadik, míg Papp János százados, a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese a negyvenes kategóriában első, összesítésben pedig a huszonnegyedik helyen fejezte be a küzdelmeket.

A megyei csapat, a Jászkun Combat Team.
Fotó: Beküldött fotó

A csapatversenyen a Jászkun Combat Team ifj. Bodó Lászlóval, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület tagjával kiegészülve bronzérmet, ezzel együtt pedig nagy elismerést szerzett az osztrák, német, angol, szlovák, cseh, lengyel és román tűzoltókat felvonultató mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában