JÁSZKUNSÁG

2019.05.15. 14:30

Népszerűbbé váltak a reál tagozatok

Kiderült, hol folytathatják szeptembertől középiskolai tanulmányaikat a nyolcadikos tanulók. A felvételizők április 30-ig kapták meg az értesítéseket. Az Eduline statisztikája alapján a jelentkezők kilencvenhat százaléka bekerült valamelyik általa megjelölt intézménybe.

Szabó Lilla Laura

Azoknak, akiket nem vettek fel a vágyott középiskolába, pótfelvételin lesz lehetőségük betöltetlen helyekre jelentkezni. Ezt május 6. és augusztus 31. között tehetik meg.

A felvételi adatokban jól látható a természettudományi tagozatok iránt megnövekedett érdeklődés. A nyelvi képzések szintén gyakran választott irányok a diákok számára. Nagy Györgyné, a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium igazgatója is egyetért ezzel.

– Iskolánkban nagy volt a túljelentkezés. A legnépszerűbbek a nyelvi és társadalomtudományi tagozatok voltak – mondta az iskolavezető. Hasonló statisztikák körvonalazódtak ki a Varga Katalin Gimnáziumban is.

– A matematika–angol tagozat, valamint a biológia–kémia és az általános tehetséggondozó program iránt is nagy volt az érdeklődés – tudtuk meg Molnár László igazgatótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában